Herczeg Tamás: Minden szakember dolgozik, hogy visszaszorítsák a koronavírust

2020. április 10. 07:21 | behir

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Dr. Kovács József országgyűlési képviselő gyulai irodájában találkozott dr. Becsei Lászlóval, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatójával és Takács Árpáddal, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottal csütörtökön – írja Herczeg Tamás hivatalos közösségi oldalán.

Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: átbeszélték a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetet, illetve Takács Árpádtól, a Békés Megyei Védelmi Bizottság elnökétől tájékoztatást kaptak az elmúlt két hétben elvégzett megelőző és védekezési tevékenységekről.

A kormánymegbízott elmondta: a polgármesterek és az önkormányzatok fegyelmezetten, pontosan hajtják végre a veszélyhelyzeti feladatokat. Az egészségügyi és szociális intézmények felkészítése rendben zajlik, a háziorvosok védőfelszereléssel való ellátása folyamatos. A megyében jelenleg több településen gyártanak maszkokat, ezek a védőeszközök megfelelő mennyiségben állnak rendelkezésre. A jelenlegi információk szerint az állami és rendvédelmi szervek, valamint az egészségügyi és szociális intézmények felkészültsége megfelelő.

A bejegyzésben Herczeg Tamás arról tájékoztat, hogy ahogy az országban, a megyében is minden szakember azon dolgozik, hogy minél jobban visszaszorítsák a koronavírus terjedését. Az eredményes védekezés érdekében arra kér mindenkit, hogy csak nagyon indokolt esetben hagyják el otthonukat, egymás között tartsanak másfél-két méter távolságot és tartsák be a veszélyhelyzet idejére hozott szabályokat.

 

További programok »

Gyula

Átadták a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyát

Magyarország nem létezhet sikeres helyi erőközpontok nélkül, a kastélyok és várak megőrzése része kell, hogy legyen a közös nemzeti minimumnak - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyának átadóján szerdán.
2021. október 14. 13:39
FEL