Megyejáráson a NAK - fórumon tájékoztatják a gazdákat

2017. szeptember 15. 16:15 | Szabó Rita

Új kezdeményezést indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A szervezet számos Békés megyei településre látogat el, ahol szakmai fórumon tájékoztatják a helyi gazdákat az őket érintő aktuális ügyekről. Az eseményeken a gazdálkodók kérdéseket is feltehetnek majd.

Fórumsorozatot indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tájékoztassa a kamarai tagokat az aktuálisan felvetődő kérdésekről. A fórum első állomása Kondoros volt.

 - A rendezvénynek a célja, hogy a tagjainkat tájékoztassuk, segítsük az őket leginkább foglalkoztató gazdálkodási témákkal kapcsolatban, mint például a  földügyi ügyek intézése, földjogi szabályok értelmezése és az egyedi lakossági ügyek - mondta dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke.

Az esemény első részében előadásokat és tájékoztatókat hallgathattak meg a gazdák. Az állami földek hasznosításáról a Földművelésügyi Minisztérium egyik főosztályvezetője tartott prezentációt, aki kiemelten fontosnak tartja ezt a kormányzati programot.

 

 

Dr. Nagy Jánostól megtudtuk, alapvető céljuk, hogy minél több magyar földművesnek legyen hozzáférése az állami földekhez, akár haszonbérlőként, akár tulajdonosként. Az elmúlt évek kormányzati programja erre irányult. Bíznak abban, hogy az eredmények ösztönözik majd a gazdákat arra, hogy részt vegyenek a programban.  A főosztályvezető kiemelte: az a jó, hogy ha az állami földek ott vannak a magyar gazdáknál és azokhoz minél többen hozzáférnek.

A gazdák a pályázati lehetőségeken, az agrárfinanszírozáson és a földhasználaton túl az ügyintézésről is részletes tájékoztatást kaphattak. A földhivatali, növény- és talajvédelmi kérdésekben a megyei kormányhivatal főigazgatója világosította fel a résztvevőket.

A NAK a fórummal több megyei településre is ellátogat október végéig. Kondoros után a következő állomás szeptember 22-én Dévaványa lesz.

 

 

További programok »

FEL