Megvendégelte TAO-partnereit a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület

2020. február 13. 06:25 | Hidvégi Dávid

A Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-találkozó ellőtt megvendégelte hivatalos TAO-partnereit a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület. A klub képviselő bemutatták a Kórház utcai stadion új lelátóját és a fejlődő infrastruktúrát.

A Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület elnöke ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a felnőtt csapat és az utánpótlásnevelő egyesület között szoros az együttműködés. Dr. Kovács Mihály elmondta, hogy az elmúlt években a pályák felújítását tűzték ki célul, mind a 4-es Honvéd utcai edzőközpontban, mind a Kórház utcában, illetve szeretnék befedni az egyik műfüves pályát. A cél az, hogy jobban tudják biztosítani az utánpótlás játékosok felnőtt csapatba integrálását. Az elnök kiemelte, hogy nem tudnak versenyezi a nagyobb akadémiákkal, amelyek 13-14 éves korban leigazolják a gyermekeiket. Hozzátette: új tehetséggondozási programot vezetnek be. Békéscsaba a TAO-s pénzeknek köszönhetően 680 millió forintot tudott biztosítani fejlesztésekre. Míg 2009-ben a klubnak csupán egy bejelentett alkalmazottja volt, mára ez a szám hatvanhétre módosult.

 

 

A Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. többségi tulajdonosa beszédében elmondta, hogy a Békés megyei labdarúgás fellegvára a lila-fehér együttes. Bárkász Sándor hozzátette: egy játékos itteni fizetése közel egy a negyvenhez ahhoz képest, amit egy élmezőnyhöz tartozó elsőosztályú csapat játékosa kap. Kiemelte az olyan fiatal játékosokat is, mint Máris Dominik és Uram János, akik ugyan nem csabaiak, de a környező településekről váltak az NB II-es klub alapembereivé.

 

 

Békéscsaba polgármestere hangsúlyozta, hogy amikor az Előréről van szó, akkor egy olyan patináns csapatról beszélünk, amely korábban Magyar Kupát is nyert, az első osztályban pedig bronzérmet szerzett. Szarvas Péter úgy fogalmazott, hogy segítség nélkül nem lenne ilyen szintű futball a megyeszékhelyen, de a város is mindent megtesz a sikeres sportéletért. A városvezető reméli, hogy sikerül olyan állami támogatást nyerni, amellyel tovább fejleszthetik a stadiont. Ha felújítanák a Kórház utcai lelátót és megépülne a két kapu mögötti új nézőtér, akkor létrejönne Békéscsaba ékszerdoboza. Szarvas Péter azonban hangsúlyozta, hogy a város és Békés megye sem bír el ekkor önálló beruházást, mivel közel kétmilliárd forint kellene a létesítmény rekonstrukciójához.

A köszöntők után levetítettek egy 20 perces filmet, amelyben bemutatták a Békéscsaba 1912 Előrét és a Békéscsabai Labdarúgó Akadémiát, az itt folyó munkát és a jövőbeni terveket. A rövid film a klub és Békéscsabai Médiacentrum Kft. közös projektjeként született meg.

 

Galéria

További programok »

FEL