Megvannak a BRSE következő szezonos ellenfelei

2020. június 4. 17:31 | Hidvégi Dávid

Lejárt a nevezési határidő a 2020–2021-es élvonalbeli bajnokságra. A nőknél 15, a férfiaknál 14 csapat adta be az indulási kérelmét, amelyet az Magyar Röplabda Szövetség elnöksége elfogadott.

A nőknél több jelentős változás is van a mezőnyben. Az Extraliga előző idénybeli csapatai közül a Jászberény csak az NB I-be, a Szombathelyi Haladás pedig még oda sem adta be az indulási kérelmét, ezért az elit mezőnyét a bajnokság félbeszakadásakor az NB I-ben első két helyen álló Szent Benedek-Balatonfüreddel és a Diósgyőri VTK-val töltötték fel, amelyek vállalták is a kihívást – tájékoztatott a szövetség a hivatalos weboldalán.

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE a következő szezont is az Extraliga mezőnyében kezdi, illetve elindul majd a nemzetközi porondon is, a CEV Kupában.

NŐI EXTRALIGA (8 csapat):
1. MCM-Diamant Kaposvár
Diósgyőri VTK 
FATUM Nyíregyháza
MTK Budapest
Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE
Szent Benedek RA (Balatonfüred)
Újpesti TE
Vasas Óbuda

Ami az NB I-et illeti, újonc lesz a Jászberény, illetve alulról a PTE-PEAC (Pécs), viszont a Haladás mellett a Palota RSC sem vállalt az indulást ebben az osztályban. A budapestiek az előzetes szándéknyilatkozatukban még pozitívan nyilatkoztak, később azonban arra hivatkoztak, hogy a teremkövetelményeknek nem felelnek meg – ezen semmit nem változtatott az eredeti kiíráshoz képest az MRSZ – végül mégsem neveztek. Jelen állás szerint csak hét gárda alkotja majd a mezőnyt.

NŐI NB I LIGA (7 csapat):
Budaörsi DSE
DSZC-Eötvös DSE Derecske
Gödöllői RC
Jászberény Volleyball Team
MÁV Előre-Bericap (Székesfehérvár)
Pécsi Tudományegyetem-Pécsi Egyetemi Atlétikai Club
TFSE (Budapest)

 

 

A férfiaknál a csonka bajnokságban a legjobb hat közé jutó csapatokat a Dunaferrel egésztették még ki, így ott hét gárda indul majd, csakúgy, mint az NB I-ben, ahol a Dág, a KISTEXT és a MEAFC-Miskolc lesz majd újonc, viszont a nőkkel ellentétben a pécsiek itt nem indulnak el.

FÉRFI EXTRALIGA (7 csapat):
Debreceni EAC SNK Kft
Dunaferr SE
FINO Kaposvár
Kecskeméti RC
Műegyetemi AFC-BME (Budapest)
Pénzügyőr SE
Vegyész RC Kazincbarcika

FÉRFI NB I LIGA (7 csapat):
Dág KSE
KISTEXT SE (Budapest)
MÁV Előre-Bericap (Székesfehérvár)
MEAFC-Miskolc
Sümegi Röplabda Egyesület
Szolnoki Röplabda Klub
Vidux-Szegedi RSE

További programok »

FEL