Megvan Hursán György új csapata

2021. július 5. 16:20 | behir.hu

A korábban Németországban légióskodó 24 éves középpályás a Békéscsaba 1912 Előre együttesétől szerződött az NB II-es riválisához, a Pécsi Mecsek FC-hez.

Hursán György a felkészülést még Békéscsabán kezdte el, de nem hosszabbította meg a június végén lejáró szerződését, így szabadon igazolhatóvá vált. A 24 éves középpályás Pécsen folytatja a pályafutását miután a sikeres orvosi és fizikai vizsgálatok után mindenben megállapodott a piros-feketékkel – írja a klub honlapja.

Hursán György 1997. február 5-én született Gyulán, utánpótlás szinten Békéscsabán kezdett el futballozni, ahol végigjárta a ranglétrát, miközben U13-tól U19-ig erősítette a korosztályos válogatottat. A védekező középpályásként és belső védőként is bevethető játékos 2015 elején a Puskás Akadémia U19-es csapatától került ki Németországba, ahol az 1860 München gárdájában légióskodott.

A 24 esztendős, több szempontból is rutinos játékos 2018-ban tért vissza a Békés megyei nevelőegyesületébe, amelynek színeiben nem kevesebb, mint 69 másodosztályú találkozón lépett pályára és összesen 9 NB II-es gól fűződött a nevéhez. A jobblábas labdarúgó emellett a Magyar Kupában 9 találkozón erősítette a békéscsabaiakat, s ezek során 2 találatot szerzett.

– Az előző szezonban játszottam itt a Békéscsabával, nehéz dolgunk volt a friss feljutó Pécs ellen. Nagyon szimpatikussá vált a PMFC, amely jó focit játszik és megtetszett az a hangulat is, amelyet a szurkolók teremtenek a hazai bajnoki meccseken. Vas László személye, filozófiája meggyőzött a váltásról. Célom, hogy segítsem a csapatot és jó szezont fussunk – nyilatkozta Hursán György.

További programok »

FEL