Ezúttal sem sikerült: a Pécs is elvitte a három pontot a Kórház utcából

2022. december 11. 17:55 | Hidvégi Dávid

Komoly ellenféllel szemben zárta az évet a Békéscsaba 1912 Előre, hiszen a mindössze egyetlen vereséggel bíró Pécsi MFC csapatát fogadta a labdarúgó NB II 20. fordulójában. A mérkőzésen végig kiegyenlített volt a játék, de a végén a vendégek örülhettek egy távoli lövésből szerzett gólnak köszönhetően.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–PÉCSI MFC 0–1 (0–0)
Békéscsaba, 340
néző. Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Tőkés Róbert).
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE: Bukrán – Puskás (Hodonicki, 65.), Fazekas, Farkas, Bora (Zádori, 86.), Mikló – Zvara, Kitl (Ilyés, 75.) – Hamed (Váradi, 75.), Czékus, Horváth (Lukács, 65.). Vezetőedző: Brlázs Gábor
PÉCSI MFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Hadaró – Terbe (Tóth-Gábor, 75.) – Gera (Mayer, 75.), Kesztyűs, Szeles, Kocsis (Hegedűs, 75.) – Harsányi (Marques-Airosa, 93.). Vezetőedző: Weitner Ádám
Gólszerző: Kocsis (47.)

Az első lehetőségre 30 percet kellett várni, amikor a lila-fehérben pályára lépő Békéscsaba támadott: Zvara Levente ívelt a pécsi kapu felé, amit Czékus Ádám mellé fejelt. A 37. percben Kitl Miklós lőtt távolról, de a próbálkozás elakadt a védelemben, majd az ebből kapott szögletet követően Mikló Roland lőtt fölé. A 42. percben Czékus egy csel után Yasin Hamedet hozta helyzetbe, akinek lapos próbálkozását Helesfay Donát védte.

 

A második félidőben gyorsan eldöntötte a meccset a Pécs

A szünetben egyik edző sem változtatott. A 46. percben a Pécs támadott először, amiből kiharcolt egy szabadrúgást. A pontrúgást Kocsis Bence végezte el, amivel harminc méterről a kapuba talált. Az 58. percben Harsányi István lőhetett tízméterről, de a kapás lövése mellé szállt. A 87. percben a csereként beálló Ilyés Tamás előtt adódott lehetőség, de a jobblábas lövését Helesfay hárította. A Békéscsaba vereségével maradt a kieső, 19. pozícióban. Az Előre legközelebb január 29-én lép pályára a bajnokságban a Kazincbarcika ellen egy rövid téli szünetet követően. A vezetőség és a szakmai stáb jövő héten egyeztet a lehetséges folytatásról, de ha a vezetőedző posztján nem is, a játékos keretben biztosan lesznek változások.

 

Mestermérleg

Weitner Ádám vezetőedző, Pécs: – Dacosan készültünk egész héten erre a mérkőzésre, mert úgy éreztük, a múlt héten jogtalanul vették el a veretlenségi sorozatunkat. Feltüzelve és élesen készültünk az utolsó meccsre. Az első félidőben stílusosan játszottunk, sokat járattuk a labdát, próbáltunk az ellenfél fölé kerekedni, de a támadóharmadban nem hoztunk megfelelő döntéseket ahhoz, hogy gólhelyzetekig jussunk. A második félidőben rúgtunk egy gyönyörű szabadrúgás gólt és szervezetten védekeztünk. Megnyertük a mérkőzést, aminek nagyon örülök, mert még ha a tabellán nem is látszik egy nagyon jó csapat otthonában nyertünk, ami egy óriási fegyvertény a mi szempontunkból.

Brlázs Gábor vezetőedző, Békéscsaba: Teljesen ki-ki meccset játszottunk a második helyen álló Péccsel, ami azt mutatja, hogy nem vagyunk annyira rossz csapat, viszont az sem véletlen, hogy ezeket a mérkőzéseket rendre elveszítjük. Problémák vannak, elsődlegesen a mentális képességekkel, mert nem tudunk döntő pillanatokban jól dönteni. Ma sem volt több helyzete az ellenfelünknek, mint nekünk, de egy távoli lövéssel megszerezték a vezetést és ezzel a győzelmet is. Zártan és fegyelmezetten védekeztek, nem tudtuk feltörni a védelmüket, de ez rájuk is igaz, egy teljesen ikszes meccs volt. 

További programok »

FEL