Megvan az M44 újabb szakaszának kivitelezője

Az M5-ös és Békéscsaba között kiépülő 111 kilométeres gyorsforgalmi út ezzel a 18 kilométeres szakasszal fogja elérni a békési megyeszékhelyet – írja a magyarepitok.hu.

Az európai közbeszerzések honlapján szombaton kihirdették az M44-es Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszának nyertes kivitelezőjét. A beruházó NIF Zrt. tájékoztatása szerint a 99+910-es és a 117+530 kilométerszelvények közötti 18 kilométeren a Duna Aszfalt Kft. építi meg az új nyomvonalon létre jövő gyorsforgalmi utat.

A projektre pályázott még a Dömper Kft., Subterra-Raab Kft. és a Pannon- Doprastav Kft. konzorciuma; továbbá a Colas Közlekedésépítő Kft. és a Colas Hungária Zrt. közös ajánlattevőként; valamint a Strabag Általános Építő Kft. és Strabag AG szintén közös ajánlattevőként.

 

Így kötik be Békéscsabát a gyorsforgalmi hálózatba

 

Az M44-es az M8-as egy rövid szakaszával kiegészülve az M5-ös autópályához bekapcsolva biztosít gyorsforgalmi elérhetőséget a békési megyeszékhelynek. Az összesen 111 kilométeres új út három nagy szakaszban jön létre.

 

 

A 62 kilométeres középső szakaszon (Tiszakürt és Kondoros között) már előrehaladott munkák folynak, míg a nyugati 31 kilométeres szakaszon (Nagykőrös-Tiszakürt) nemrég jelent meg az egyik ütem kivitelezői közbeszerzése.

 

Így néz ki a teljes projekt

A most kihirdetett 18 kilométeres keleti szakaszon a hirdetmény nettó 41 milliárd forintos szerződési értéket jelölt meg. A beruházásban az útépítés mellett többek közt az alábbi feladatokat is végre kell hajtania a nyertes Duna Aszfaltnak:

– a 99+910-es és a 100+800-as szelvények közötti A szakaszon 44-es főút korrekciója az M44-es felett különszintű átvezetéssel 1500 méteren;
– ugyanitt öt párhuzamos földútszakasz, hírközlési hálózat, elektromos légvezeték kiváltása;
– a 100+800-es és a 117+530-es szelvények közötti B szakaszon egy pár egyszerű pihenőhely kialakítása;
– ugyanitt a 4644-es út korrekciója az M44 felett különszintű átvezetéssel 1000 méteren;
– valamint a 44-es és 47-es főutak közös szakaszának korrekciója, körforgalmú csomópont építésével;
– továbbá négy földút átvezetése az M44 felett, valamint 24 darab párhuzamos földút szakasz kivitelezése.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,