Megújultak a kondorosi sportcsarnok öltözői

2017. június 2. 07:32 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Közel 21 millió forintból újította fel Kondoros a Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnok öltözőit. Pogácsás Tibor szerint jó dolog, hogy Kondoroson megújul egy sportcélú intézmény. Az önkormányzati államtitkár hozzátette: fontos az is, hogy a település lakói - akik ezeket az intézményeket használják - otthon érezzék itt magukat, és ők is tegyenek a közösségükért.

Teljes körűen felújítottak öt öltözőt és a hozzájuk tartó vizesblokkokat, valamint egy akadálymentesített mosdót is kialakítottak a kondorosi sportcsarnokban a közel 21 millió forintos beruházásból.

–Teljes körű belső felújítást kaptak ezek az öltözők. Az 1998-ban megépült sportcsarnok az öltözőinek ez már egy olyan átfogó fejlesztése volt, ami a mai kor vívmányainak mindenben megfelel - tájékoztatott Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere.

Kondoros mindig is fontosnak tartotta azt, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtson a lakóinak, amivel a helyiek elégedettek – emelte ki Dankó Béla a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: település évtizedek óta biztosítja azokat az egészségügyi, oktatási vagy akár sport szolgáltatásokat, amelyeket a helyiek elvárnak tőle.

–Nagyon fontos viszont az, hogy az épületeket, amelyek ezeket a szolgáltatásokat biztosítják fejleszteni, felújítani kell, hiszen az idők folyamán megkopnak és romlik az állaguk. Ezért is jó, hogy vannak olyan állami források, amelyeknek a bevonásával ezek a felújítások megoldhatók - hangsúlyozta Dankó Béla.

Kondoros a Belügyminisztérium Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt forrásra pályázott, melyből csaknem 18 millió forintos támogatást kapott. A város a fejlesztési tartalékából ehhez az összeghez biztosított több mint 3 millió forintot.

–A település működéséből, illetve más, fejlesztésekre fordítható költségeiből képes megtakarítani, illetve marad több, hogyha a kormány által kiírt belföldi forrásokra pályázhatnak az önkormányzatok. Egy külső-belső megújulás mind a használhatóság szempontjából, mind pedig a látvány szempontjából fontos. Ez igaz az óvodáktól kezdve az iskolákon át a sportcélú létesítményekig - emelte ki Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

A Belügyminisztérium 85 százalékos támogatásának köszönhetően a csaknem húsz éves sportlétesítményben mind az iskolások, mind a sportolók modern környezetben tudnak készülni az edzésekre, mérkőzésekre, illetve a testnevelés órákra.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL