Megújult a mezőhegyesi tornacsarnok

2019. október 8. 14:20 | behir

Mezőhegyesen 1983-ban nyitotta meg kapuit az Általános Művelődési Központ (ÁMK), benne iskolával, óvodával, könyvtárral, diákotthonnal, alapfokú művészeti iskolával. Az ÁMK tornacsarnoka most megújult, a hivatalos átadót hétfőn tartották.

 

A tornacsarnok egyidős az épületegyüttessel, így korábban a több mint 36 éves parkettán zajlottak a testnevelés órák és tartotta kézilabda és labdarúgó edzéseit a Mezőhegyesi Sport Egyesület. A 2017-től a békéscsabai tankerület kezelésében működő ÁMK tornacsarnokára ráfért a felújítás.

 

 

Mint azt Mitykó Zsolt polgármester elmondta, a korszerűsítés költségeit a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-vel szorosan együttműködve biztosították. A ménesbirtoknak eladott városi ingatlanokból 30 millió forint folyt be, valamint a cég TAO támogatása segített még a tornacsarnok felújításában.

 

 

 

További programok »

Sport

Kabán készültek a csabai harcosok

Bár már elkezdődött az idei kick-boksz versenyidény, a klubok egy része még mindig készül, küzdelmi edzésekkel gyakorol a meglehetősen zsúfoltnak ígérkező február-március hónap versenyeire. Ezt a célt szolgálta az a „sparring”, az a küzdelmi edzésgyakorlás is.
12:31
FEL