Megújult a békéscsabai „Napsugárovi”

2017. május 15. 16:31 | behir.hu

Virágosítással és az udvari játékok felújításával tették szebbé a Lencsési Óvodához tartozó „Napsugárovi” környezetét a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központjának munkatársai a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron országszerte 23 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 500 ezer forint támogatással is hozzájárul a munkálatokhoz.

„Minden évben a kollégáink javaslatai alapján választjuk ki azt a projektet, amelyet támogatni kívánunk. Idén a „Napsugárovi” környezetének megszépítésére és karbantartására esett a választásunk, hiszen mindenki azt szeretné, hogy a gyermekek biztonságban tudják használni a játékokat. Az időjárás okozta nehézségek ellenére munkatársaink lelkes segítségével virágokkal ültettük be az óvoda udvarát, valamint lefestettük és felújítottuk az ott található fa és fém játékokat. Bízunk benne, hogy a munkánknak köszönhetően a gyermekek még sokáig élvezhetik az óvodai játékokat” – mondta Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője, a Békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

További programok »

Itthon

Nem magas az ózonkoncentráció Békés megyében

Továbbra is sok településen magas az ózonkoncentráció - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteki adataiból. A tisztifőorvosi Facebook-oldalon korábban azt írták: nyáron a déli, kora délutáni órákban a koncentráció jellemzően magas, emiatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.
16:13
FEL