Banki önkéntesek újították fel az állatmenhelyet

2019. május 27. 18:48 | behir

A Törődés Napja önkéntes programsorozat részeként a Békéscsabai Bankműveleti Központ munkatársai felújítási munkákat végeztek szombaton a Csabai Állatvédők menhelyén. A Budapest Bank munkatársai további két önkéntes akcióban vesznek részt még idén Békéscsabán.

Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot már több mint két évtizede. A bank működési helyszínein megvalósított akciók főként a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a körülményeinek és környezetének javítását célozzák, továbbá segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósulásához. A bank önkéntesei idén tavasszal országszerte 18 helyszínen segítenek kétkezi munkával.

A Budapest Bank ÁllatBBarát munkatársi kezdeményezés 2017-es megalakulása óta munkálkodik a gazdátlan állatok helyzetének javításán, és igyekszik felhívni a figyelmet a felelős állattartásra.  Kezdeményezésükre május 25-én Békéscsabán segítettek a Békéscsabai Bankműveleti Központ önkéntesei. A bank munkatársai kutyaházakat és kifutó kenneleket javítottak és festettek le, valamint megsétáltatták a menhelyi kutyákat a város legnagyobb állatmenhelyében.

 

Törődés napja Békéscsabűn. Fotó: Budapest Bank

 

Ebben az évben további két akciót szerveznek még a bankműveleti központ önkéntesei. Az egyik program szintén egy állatmenhely támogatása: a Remény-Lak Állatvédő Egyesület telephelyén állagmegóvással kapcsolatos munkálatokat végeznek. A másik akció pedig a Békéscsabai SZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző és Szakközépiskola iskolakertjének megújítása lesz.

„Munkatársaimmal mindig örömmel segítünk, különösen, ha ilyen nemes célokról van szó. A munkának ugyanakkor még közel sincs vége, sok helyen elkel a segítség, és mi aktívan keresünk minden lehetőséget, ahol az önkéntes munkára nagy szükség van” – mondta el Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank Operáció- és minőségvezetője, a Békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője.

FEL