Iskolaudvart és sportpályát újítottak fel az önkéntesség jegyében Orosházán

A Törődés Napja önkéntes akció keretében az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola udvarát újították fel a Budapest Bank helyi fiókjának önkéntesei szombaton. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron országszerte 24 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forinttal járul hozzá a munkálatokhoz.

– Az idei önkéntes akció keretében szülőkkel, tanárokkal és diákokkal karöltve fogott neki önkéntes csapatunk a munkálatokhoz. Felújítottuk és korszerűsítettük az iskola udvarát annak érdekében, hogy az oda járó mintegy 600 diák valóban élvezhesse a közösségi teret. Felfestettük a sportpályát, amely nagyon időszerű volt, hiszen annak felújítására 2002 óta nem volt lehetőség. Emellett lefestettük a padokat és a kis udvaron található faházikót is. Az akciónk célja az volt, hogy a diákok komfortérzetét javítsuk – mondta el Nagy Brigitta, a pénzintézet orosházi fiókjának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 30 évben összesen mintegy 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,