Elkészült a Szigligeti utcai bölcsőde udvara

Hivatalosan is átadták a Szigligeti utcai bölcsőde felújított udvarát.  A bölcsőde 1974 óta használatos járdaburkolata elavulttá, balesetveszélyessé vált mind a kisgyermekek, mind az óvodapedagógusok részére. A megújult 184 négyzetméteres területet térkővel burkolta le és tette szebbé egy békéscsabai kivitelező.

 

 

A munkálatok összköltsége 3 millió forint volt, amelyből 2,6 millió forintot az önkormányzat pénzügyi, gazdasági és városfejlesztési bizottsága, a maradék 400 ezer forintot a 6. számú választókerület célelőirányzata biztosította.

– Lényeges, hogy az önkormányzat a TOP-os és az uniós pénzek időszakában saját forrásból is áldozzon arra, hogy beruházások valósuljanak meg, hiszen kisebb-nagyobb problémák esetében csak ez a megoldás. Bízom benne, hogy ez a tendencia folytatódik, és hogy ha az intézményeknek vannak ilyen jellegű kérései, akkor azok ugyanígy támogatást kapnak, mint ez az udvarfelújítás – mondta el a 6. számú választókerület képviselője, Fülöp Csaba.

A pénzügyi, városfejlesztési bizottság elnöke elmondta, hogy ebben az évben a tavalyihoz képest felére, vagyis 25 millió forintra csökkent a hibaelhárítási céltartalékra fordítható összeg.

– Ennek az udvarnak az állapota arra sarkallta a bizottságot, hogy segítsünk az intézménynek. A legfontosabb az volt, hogy a gyermekek és a pedagógusok nyugodt, biztonságos környezetben lehessenek az épület minden területén. Érdemes kiemelni azt is, hogy az akadálymentesítésnek köszönhetően a szülőknek is könnyebb a közlekedés az intézmény területén – fogalmazott dr. Ferenczi Attila.

Az intézmény vezetője elmondta, hogy az utóbbi időben kicserélték az intézmény egyik oldalán lévő nyílászárókat, ami szintén nagy segítség volt a fenntartó részéről.

– Nagyon nagy szükség volt erre a felújításra is, mert az udvar már balesetveszélyessé vált. Hálásak vagyunk azért, hogy fontosnak tartották ennek a rendbetételét. A gyerekek is nagy örömmel fogadták, ugyanis a régi, töredezett betonon nem tudtak úgy motorozni és játszani, ahogy szerettek volna – fejtette ki a Szigligeti utcai bölcsőde vezetője, Bertalan Tamásné.

Az óvodavezető hozzátette: sok minden van még, amit fel kellene újítani, de bízik abban, hogy a jövőben lesz még lehetőség a további munkálatok elvégzésére is.

Megosztás:

Címke: , , , , ,