Indul a Szigligeti utcai tanuszoda felújítása – az összefogást méltatta az MSZP

A közgyűlés egyik legfajsúlyosabb döntése az volt, hogy elindulhat a Szigligeti utcai óvoda tanuszodájának felújítása – jelentette ki Fülöp Csaba. Az MSZP békéscsabai önkormányzati képviselője köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták a létesítmény felújítását. A széleskörű összefogásnak köszönhetően a napokban elkezdődhet a beruházás, és a tervek szerint 2019 szeptemberében már az új tanuszodát használhatják a gyerekek.

 

Közel hároméves előkészítő munka után Békéscsaba önkormányzata a november 15-ei ülésén meghozta a kivitelezőről szóló döntését. A felújításnak a testület által két éve elfogadott költsége az építőipari alapanyagok drágulásának következtében 9 millió forinttal nőtt. A testület megszavazta, hogy az önkormányzat a 2019. évi költségvetés terhére vállalja a többletköltséget. Így a 100 millió forintos beruházáshoz a város 64 millió forintot biztosít, a fennmaradó összeget pedig az úszóklub és úszószövetség támogatja.

Fülöp Csaba kiemelte: a kivitelező a problémát okozó teljes szellőzőrendszert kicseréli és jövő tavasszal új tetőszerkezetet is épít.

Békéscsaba közgyűlése tárgyalt a város gazdasági programjának éves felülvizsgálatáról is.

A gazdasági program modernizálása során két területre kell összpontosítani. Az egyik a munkaerőpiaci helyzet, amely a városnak nagy kihívást jelent. Át kell gondolni, hogy a Békéscsabán működő és fejlesztéseket tervező cégek működéséhez hogyan lehet biztosítani a megfelelő létszámú és képzettségű munkaerőt. Emellett Békéscsaba gazdasági szerepét is szükséges újra gondolni, hiszen 130 kilométeres távolságban, Kecskeméten és Debrecenben is autóipari beruházás működik, illetve fog létesülni mondta Fülöp Csaba.

A képviselő szerint ennek figyelembe vételével, jó stratégiával  kell megtalálnia a békési megyeszékhelynek azt a gazdaságpolitikai szerepét, amellyel a versenyelőnyeit a leghatékonyabban tudja majd kidomborítani a jövőben.

Miklós Attila arról beszélt, hogy számos fejlesztés valósul meg Békéscsabán, ami jó dolog, azonban szerinte ezek fenntartása nem látszik biztosítottnak a költségvetési tendenciák figyelembevételével.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,