Megújul a Zöld Ovi

2018. március 1. 16:05 | Horváth Szabolcs

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 110 millió forintból újul meg a békéscsabai „Zöld ovi”. A március elején kezdődő beruházás során az intézményben fűtéskorszerűsítést hajtanak végre, lecserélik a nyílászárókat, megújulnak a kiszolgáló helyiségek és egy teljesen új tornaszoba is készül.

Negyven évvel ezelőtt épült fel a zöld ovi, azóta komoly felújítás nem volt az intézményben. Ez a nyílászárók állapotán, a kiszolgáló helyeken is észrevehető. A TOP-os forrásnak köszönhetően ezek is megújulnak. A kicsik a jelenlegi állapotból semmit nem vesznek észre, az óvodai csoportszobák jól felszereltek, karbantartottak. A fejlesztő szobák viszont- például a logopédia- megújulnak.

Most egy teljes felújítás veheti kezdetét- erről számolt be a városfejlesztési cég néhány napja a szülőknek is. Az óvodát kívül-belül renoválják, szigetelik festik és korszerűsítik 110 millió forint támogatásból.

-A legalapvetőbb dolog, hogy a mai követelményeknek megfelelő feladatok ellátására, minden funkciót teljes körűen kielégítő létesítmény jöjjön létre. Ebbe a tornaszoba tartozik, a foglalkoztató helyiségek megfelelő kialakítása is- nyilatkozta Tóthné Svecz Valéria a Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kiszolgáló helyiségek felújítása, akadálymentesítés és mozgás sérült mosdó létrehozása is a projekt része- teszi hozzá az ügyvezető. A Zöld ovi intézmény vezetője hangsúlyozta, a leglényegesebb a kicsik készségfejlesztése a beruházással, de a személyzet körülményein is sokat segít majd a fejlesztés.

-Június 1-el pedig teljes munkaterület átadásra kerül sor. Vagyis teljesen gyerekmentessé, az építkezéshez biztonságossá kell tenni az óvoda épületet. Fennakadást ez nem okoz, mert a Lencsési Óvoda, három telephelyen működik, 340 kisgyermek biztonságos elhelyezéséről tudunk gondoskodni. A szülőknek is megnyugvás ez, a Zöld Ovi 75 gyermekét biztosan el tudjuk helyezni amíg zajlanak a munkálatok- mondta Dr. Erdeiné Gergely Emőke a Lencsési Óvoda, Zöld Ovi intézményvezetője.

Március másodikán kezdődik a beruházás és várhatóan még idén ősszel be fejezi a kivitelező a teljes felújítást, az építkezést.

 

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL