Megtartották az első Csabai Egyed-napot

2020. szeptember 2. 08:15 | Hidvégi Dávid

A Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör, a Szlovák Kultúra Háza és a Szlovák Étterem szervezésében tartottak először Egyed-napot Békéscsabán. A rendezők egészen Mátyás király koráig repítették vissza a kilátogatókat.

Kedden délután egy új kezdeményezés indult Békéscsabán, az Egyed-nap, amelyen az érdeklődők zenés fogadtatásban részesültek Dinnyés József dalszerzőnek köszönhetően, aki gitárral és énekkel szórakoztatta a vendégeket. A Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör elnöke elmondta: céljuk az, hogy a békéscsabaiak jól szórakozzanak, hiszen erre most kevesebb lehetőségük van, mivel a vírushelyzet miatt nem lehetnek nagyobb rendezvények. Mácsai Sándor hozzátette: ez az első alkalom, de máris nagy sikere van.

– Úgy jött létre, hogy korábban Ivó napja alkalmából tartottunk hasonlóan vidám hangulatú rendezvényt a Pósteleki-kastélyparkban. Ezt tíz alkalommal sikerül megszerveznünk. Tavaly úgy gondoltuk, hogy talán elérkezett az idő a változtatásra, ezért lett Egyed-napja. Békéscsabán nagyon sok olyan gasztronómiai különlegesség van, amit érdemes kínálni és megmutatni az idelátogatóknak – fogalmazott az elnök.

Később Eddmár király is bevonult díszkísérettel, akinek szerepét Tomanek Gábor színművész töltötte be. Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának Dél-Alföldi Régiója borkóstolót tartott, ezután somogyvári haluskaparádé és csabai kolbászvacsora következett, majd fáklyával átvonultak a Szlovák Étterem udvarára. A nap zárásaként Lustyik István zenélt az érdeklődőknek.

 

Galéria

FEL