Mégsem kerül a Ménesbirtokhoz a szabadkígyósi kastély?

2020. november 17. 09:07 | behir

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő módosító indítványt nyújtott be a mai parlamenti ülésen tárgyalásra kerülő, a szabadkígyósi Wenckheim kastély tulajdonba adásáról szóló törvényjavaslathoz – tudtuk meg a képviselő közösségi oldaláról.

A fenntartható, a helyi értékeket megőrző és gazdagító, a nemzeti hagyományainkat is ápoló funkciók kialakítása közös érdekünk. Ezek beazonosításához és megvalósításához azonban meggyőződésem szerint közösségi tervezésre, társadalmi egyeztetésre van szükség. Ezekre a körülményekre, valamint arra figyelemmel, hogy a javaslat előterjesztésére társadalmi párbeszéd nélkül került sor, a tulajdon átruházást nem támogatom, és a törvényjavaslat e részének elhagyását javaslom – írta Herczeg Tamás.

 

 

A döntésről beszámolunk itt, a behir.hu-n.

Gazdaság

ITM: újabb három hónapig egyszerűbb távmunkában dolgozni

Az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében 2021. május 23-ig állapodhatnak meg a törvényi keretektől eltérően a távmunkáról a munkáltatók és a munkavállalók - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
10:51
FEL