Megnyitott az ALDI az egykori Békéscsabai Kötöttárugyár helyén - galériával

2024. március 21. 13:03 | Vincze Attila

Harmadik üzletét nyitotta meg csütörtökön az ALDI Békéscsabán, ezzel az egykori Kötöttárugyár területén a Rossmann és a KiK mellett immár három új bolt várja a vásárlókat. A beruházás révén teljessé vált a sokáig parlagon heverő korábbi iparterület hasznosítása.

Korábban többször is beszámoltunk az Andrássy úti egykori kötöttárugyár területének sorsáról. Magát a gyárépületet 2012-ben bontották le, a telek azóta parlagon hevert, hol illegális szeméttároló volt, hol a parlagfű tenyészett rajta. Aztán 2021 júniusában bejelentették: a területet rendezik, az egykori gyár helyén pedig új üzlet nyílik. Akkor úgy volt, hogy a Reál nyit új áruházat egy drogériával együtt, néhány hónapja fel is került az üzletlánc logója a már majdnem kész épületre, de nem sokkal később le is szedték onnan. Közben megnyitott a Rossmann az épületben, valamint a KiK is a területen, majd pedig jött a hír, hogy végül az ALDI nyit új egységet az utcafronton.

 

 

Csütörtökön reggel fél hétkor elérkezett a nagy nap: megnyílt a város harmadik ALDI áruháza. Fél éven belül ez már a második volt, hiszen novemberben a Lencsésin a kínai áruház helyén jött létre a német diszkontlánc új üzlete. Az első boltjukat még évekkel ezelőtt, a Gyulai úton nyitotta meg a vállalat. 

Tapasztalataink szerint sokakat megmozgatott a csütörtöki nyitás, voltak időszakok, amikor kígyózó sorok álltak a pénztáraknál. A nagy érdeklődés valószínűleg az újdonság erején kívül annak is szólt, hogy az ALDI számos akcióval és meglepetéssel készült a nyitásra. 

Emellett reggel 9 és 11 óra között a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület hat röplabdázójával is találkozhattak az üzletbe látogatók: az élsportolók a kasszáknál segédkeztek, de a vásárlóknak lehetőségük volt közös fényképkészítésre és beszélgetésre, sőt dedikált kártyákat is kérhettek. 

 

 

Fontos megjegyezni, hogy az ALDI valamennyi hazai üzlete – így az újonnan nyílt békéscsabai egység is – 400 négyzetméternél nagyobb eladótérrel rendelkezik, ezért a vállalat ezen áruházában is visszaváltó automatát telepített.  A parkoló felől elérhető berendezések lehetővé teszik, hogy a vásárlók egyszerre két bedobónyíláson válthassák vissza a szelektíven gyűjtött, nem újratölthető palackokat.

Az ALDI közlése szerint a a beruházás 20 új kereskedelmi munkahelyet teremtett.

 

Galéria

További programok »

Gazdaság

Lakást venne? Ez a portál segíthet!

Már több mint 100 ezren használták az ingatlan.com által a lakosság számára indított online hitelezési platformot, amelynek a fejlesztéshez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal 286,824 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá - közölte az ingatlan.com Zrt.
11:46
FEL