Megnyitja kapuit a Gyulai Várfürdő

2020. május 28. 17:14 | D. Nagy Bence

A pünkösdi hosszú hétvégén újból megnyílik a látogatók előtt a Gyulai Várfürdő

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön jelentette be, hogy a pünkösdi hétvégén újra megnyitja kapuit a várfürdő. Az üdülőhelyen 61 éve nem volt olyan hosszú leállás, mint a járványidőszak alatt.

– A Gyulai Várfürdő megnyitásával együtt a gyulai turizmus is újraindul. A város attrakciói - a jogszabályok betartása mellett - készen állnak a vendégek fogadására – mondta el a polgármester. Hozzátette, hogy a számok az idén minden tekintetben elmaradnak a korábbi évek bevételeihez képest, így a várfürdő is veszteséges lesz, az újranyítás azonban egyszerre jelképes és szükséges is a város számára.

A üzemelésen kívüli időszak nem telt eseménytelenül a fürdő munkatársai számára. A park gondozása, füvesítése, valamint a festési, bontási munkák és a nagyobb volumenű karbantartási feladatok a vendégeket nélkülőző hónapok alatt is folytatódtak. A területen található 50-es medence karbantartása jelenleg is zajlik, de az ún. dögönyözős medence is új árnyékolót kap. 

 

Görgényi Ernő polgármester és Kun Miklós ügyvezető igazgató

 

– Szigorú feltételek mellett indulhat újra a Gyulai Várfürdő. A vendégeket a beléptetési pontokon lézeres hőmérővel vizsgáljuk meg, illetve kézfertőtlenítésre is sor kerül. A rendelet a medencék használata előtt szappanos előzuhanyt ír elő, de a szociális védőtávolságot is be kell tartani – hangsúlyozta Kun Miklós. Mint mondta, a medencékben csak meghatározott számú vendég lehet egyszerre, a fürdő teljes területén pedig egy időben összesen 426 vendég tartózkodhat.

A hullámmedence és a gyermekpancsoló élményelemei egyelőre nem használhatók, de az újraindulást a szolgáltatások fokozatos bővülés követi majd, hangzott el a sajtótájékoztatón.

FEL