Megnyílt a Békéstáji Művészeti Társaság kiállítása

2020. október 17. 16:12 | Vincze Attila

A Magyar Festészet Napja alkalmából nyílt tárlat pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A rendezvényt Gnandt János, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke nyitotta meg. Kiemelte, hogy a húsz kiállító festőművész a társaság minden korosztályát képviseli, vagyis az alapító tagok együtt mutatják be műveiket a legfiatalabb művészekkel.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy meg kell ünnepelni azt, hogy van jó magyar és csabai kortárs festészet, ami mögött kiváló művészek állnak és mindez összeköt, nem pedig elválaszt minket egymástól. Beszédében emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hetekben több, festészethez kapcsolódó esemény is történt a városban, így például megnyílt a múzeumban az új Munkácsy-kiállítás, illetve a fiatal békéscsabai festőművész, Simon Debóra Eszter tárlata is. 

Ezután a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze elmondta, hogy október 18-a, Szent Lukács napja 2002 óta és az élő magyar festészet ünnepe. Gyarmati Gabriella hozzátette, hogy a festők mellé ilyenkor értelemszerűen csatlakoznak a művészettörténészek, műgyűjtők, múzeumok, illetve galériák, műkereskedők, aukciós házak is. 

A tárlatot november 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők. 

 

Galéria

További programok »

FEL