Meglévő iparterületek infrastrukturális fejlesztése Békéscsabán

2020. december 13. 06:38 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Meglévő iparterületek infrastrukturális fejlesztése tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái folyamatban vannak.

Érintett szakaszok: Berényi és Dobozi úti kerékpárút.

A Berényi úti kerékpárút felújítása a Széna utca és a mezőmegyeri aluljáró között folyamatban van. Elkészült a kopóréteg aszfaltozása a Széna utca és a mezőmegyeri aluljáró között. További munkálatokra – padkarendezés, burkolati jelek festése, korlátépítés - 2021 évben az időjárás függvényében kerül sor.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a kerékpárút a műszaki átadás-átvételi eljárás befejezéséig munkaterület, ezért csak saját felelősségre használható.

A Dobozi úton a kerékpáros átvezetés és a Gém utca közötti szakaszon munkavégzés az önkormányzat önhibáján kívül eső körülmény miatt jelenleg nem történik. A kerékpárút megbontását követően vált egyértelművé, hogy a korábban a felújításra elkészült tervdokumentáció a helyszínen tapasztalt állapot miatt áttervezésre szorul, és más műszaki tartalom alapján készíthető el a kerékpárút. Jelenleg a módosított tervek véglegesítése zajlik. Ez a körülmény várhatóan nem befolyásolja az eredetileg tervezett, 2021. június 15-ei befejezési határidőt.

A kivitelező és alvállalkozója, valamint a beruházó Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a tervezett munkálatokról folyamatos tájékoztatással él.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során kérjük a lakosság szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

További programok »

Itthon

A Magyar Kultúra Lovagja lett a szarvasi születésű Dobrotka Pál

Dobrotka Pál évtizedekig élt Békés megyében; a csabaiak leginkább a vendéglátás területéről ismerik. Közben egy jó másfél évtizede már könyvkiadóként is tevékenykedik. 2011 óta a szegedi központú Nemzeti Értékek Könyvkiadó egyik alapítója és vezetője.
2022. január 27. 16:44
FEL