Meglévő iparterületek infrastrukturális fejlesztése

2022. augusztus 12. 06:24 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Meglévő iparterületek infrastrukturális fejlesztése tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái folytatódnak.

Érintett szakaszok: A Dobozi úti és a Mokry u. - Szarvasi út között épülő kerékpárút.

Folytatódik a Dobozi úti kerékpárút felújítása a Gém utca és a Csabai út között, valamint kerékpárút épül a Mokry u. - Szarvasi út között (a volt hadivágány nyomvonalán).

A Dobozi úton a meglévő kerékpárút burkolata, valamint a támfal bontása elkészült.  Jelenleg homokoskavics-ágyazat építési munkálatai vannak folyamatban.

A Mokry utcai közúti-gyalogos szintbeli vasúti keresztezés és a Szarvasi úti kerékpárút között a nyomvonal teljes lezárása mellett épül a kerékpárút. Elkészültek az aszfaltozási munkák, valamint megtörtént a közvilágításihálózat kiépítése. Jelenleg padkaépítési munkálatok folynak. A Mokry utcában útszűkületekre számíthatnak az arra közlekedők lokális pályaszerkezet csere miatt.

A felújítások, illetve a kerékpárút építések befejezésére várhatóan 2022 november hónapban kerül sor.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az arra közlekedőket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során kérjük a lakosság szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL