Meglepetés divatbemutató Tótkomlóson

2017. április 25. 16:51 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A nemzetközi kifutókról Tótkomlósra érkezett Hrivnák Tünde divattervező legújabb kollekciója. A bemutató apropóját az adta, hogy a tótkomlósi születésű tervező a Város Napján vehette át a település Pro Urbe kitüntetését.

Szent György napján, 271 éve alapította 400 szlovák család Tótkomlóst, erre emlékeztek a Békés megyei településen.

– A múlt ismerete és tisztelete nagyon fontos, mert csak ebben az esetben tudunk eligazodni a jelenben és tudjuk építeni a jövőt – hangsúlyozta ünnepi beszédében Várfi András, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének társadalmi megbízatású alelnöke.

A Város Napján ünnepi testületi ülést tartottak, ahol a település evangélikus lelkészének, Szpisák Attliának és a divattervező Hrivnák Tündének adták át az idei Pro Urbe kitüntetéseket.

–Hrivnák Tünde tótkomlósi születésű. Innen vitte el a divat szeretetét, és azt a tudást, amivel az egész világon - Kuala Lumpurtól Washingtonig - a magyar népművészetet népszerűsíti – emelte ki Mótyovszki Róbert, Tótkomlós alpolgármestere.

Hrivnák Tünde elmondta: családi örökségként viszi tovább hivatását, mivel nagymamája és édesanyja is varrónő volt. A tótkomlósi születésű divattervező ruháin a népi motívumokat gondolja újra. Tizenhét éve alapította saját márkáját. Kollekcióival bejárta a világot. Párizsi, malajziai, washingtoni és pozsonyi kifutók után tért most haza, szülővárosába.

– Nagyon szerencsés vagyok, mert a szüleim még mindig Tótkomlóson élnek, én pedig haza jöhetek minden nagy utazás, kollekció bemutatója után feltöltődni és erőt gyűjteni. Itthon két-három nap után úgy érzem, hogy 10 évet visszakaptam az életemből. Emiatt nagyon sokat merítek a tótkomlósi hagyományokból – mondta Hrivnák Tünde. A tervező azt is elárulta, hogy a munkáira jellemző hímzéseket mezőkövesdi és kalocsai népművészek készítik.

Hrivnák Tünde ezúttal meglepetés divatbemutatóval is készült a tótkomlósi rendezvényre, ahol számos kézzel hímzett ruhakölteményt láthattak az érdeklődők a divattervező legújabb kollekciójából.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Itthon

Telt ház volt a Városházi Esték első előadásán!

A Békéscsabai Jókai Színház munkatársai régóta készülnek a rendezvényre: teljesen új nézőtérrel és változatos előadásokkal várják a látogatókat. Nemcsak Békéscsaba lakossága, hanem a színművészek is nagyon várták már, hogy újra a városháza díszudvarán játszhassanak. A nagyérdemű elsőként a Maga lesz a férjem című darabot láthatta csütörtök este.
12:50
FEL