Teljes gázzal a jó ügyért

2018. május 21. 09:25 | Zsíros András

Hetekig guminyomok tarkítják majd a város utcáit Tótkomlóson, ahol a hétvégén ismét megrendezték a már hagyományosnak számító rally bajnokságot. A házak között kanyargó pályán a gyorsaság és a teljesítmény mellett a bravúros vezetői képességek is megmutatkoztak. A motorsportok szerelmesei idén is jótékony célra gyűjtöttek a versennyel.

A pilóták már szombaton bemutatkoztak egy-egy rövid kör erejéig a közönségnek, ekkor ismerkedhettek meg a pályával is. Vasárnap pedig már délelőtt elindultak a futamok. A versenyzők az újabb és újabb köröket egyre jobb eredménnyel teljesítették, de a belvárosi pálya végig feladta nekik a leckét.

A pálya széléről nézve persze mindez sokkal inkább tűnt látványosnak, mint veszélyesnek. A nézőket egész nap magával ragadta a hangulat.

A nevezései díjakból befolyt bevételt az evangélikus szeretetszolgálat segítségével hét olyan helyi családnak juttatják el, akik sérült gyermekeket nevelnek. Szpisák Attila lelkész elmesélte, hogy a versenyzőkön az átadáskor látszik a meghatódás is. „Igazi emberek vannak a sisakok alatt” – fogalmazott.

Így aztán a győzelem elsősorban erkölcsi dicsőséget jelent a pilótáknak is, hiszen nem jár érte pénzjutalom. A tavalyi bajnok idén is ilyen szándékkal állt rajthoz. Tóth József elmondta, a navigátorülésben ülő felesége, Tóth Tímea előző nap ünnepelte negyvenedik születésnapját, ezért is kapta autójuk a negyvenes rajtszámot. Ezen kívül a házassági évfordulójukat is ekkor ünnepelték a versenyzéssel.

A megmérettetésre az ország minden részéből érkeztek résztvevők – tudtuk meg a versenyigazgatótól. Karasz Róbert ART-Sprint szakágvezető büszkén mondta, hogy idén is kiosztottak száz rajtszámot a tizenkét kategóriában indulók között.

A szervezők arra is büszkék, hogy leszámítva a technikai problémákat, baleset egyetlen egyszer sem történt a kilenc év alatt.

 

 

További programok »

FEL