Tótkomlós belvárosában szaggatta az aszfaltot 100 versenyautó

2017. június 8. 11:00 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Versenypálya helyett a belvárosban bőgtek a motorok Tótkomlóson. Idén nyolcadik alkalommal szerveztek autóversenyt a település utcáin, power-sprint szakágban. A versenyszakasz össztávolsága továbbra is 16,2 kilométer. A Dél-békési település belvárosán végigfutó pályán a pilóták legnagyobb ellenfele ezúttal is az idő volt.

Évről évre népszerűbb a Tótkomlós Racing. Idén mintegy száz versenyző nevezett a megmérettetésre. A versenyre ezúttal is több százan voltak kíváncsiak. A Tótkomlós Racing népszerűségét az is mutatja, hogy egyre több nézőből lesz versenyző.

–Igazság szerint a legelső versenyt néztem meg, és attól kaptam kedvet, hogy a saját autómmal is benevezzek a következőre - mondta el Miloszrdni László.

Idén 16 átalakítás nélküli utcai autóval és 70, kifejezetten erre a szakágra felkészített, csövezett versenyautóval neveztek be. Emellett 11, más autósport szövetség versenyengedélyével rendelkező versenyzőt hívtak meg. A verseny különlegessége, hogy a pályát a település belvárosában, több mint 3 kilométer hosszan jelölték ki. Ehhez jön még a fel és a levezető szakasz, a pálya így összesen közel 16 kilométer hosszú.

–Évek óta visszajárunk ide. Eleinte csak nézőként jöttünk, de annyira hangulatos, annyira jó színvonalú versenyeket szoktak itt rendezni, hogy kedvet kaptunk. Nem akarjuk kihagyni most már mi sem. Úgy néz ki, hogy vissza fogunk járni rendszeresen. Jól szerveznek a fiúk – nyilván az autóversenyben benne van, hogy időnként megállítják a futamokat, de jók a futamok. Szeretjük - hangsúlyozta Tihanyi István, a Trayer Racing versenyzője.

A verseny a 2017-es AMTOSZ Power Sprint déli régiós bajnokság egyik állomása is volt egyben. Nyolc kategóriában, illetve Lada és BME Kupában hirdettek eredményt. Az abszolút versenyt idén Szabó Balázs nyerte Ladájával.

–Nagyon sokan megismerték ezt a rendezvényt és szeretik is a családias hangulat miatt. Azt gondolom, hogy ennek a régiónak talán az egyik legtartalmasabb, legszebb autóversenye. Szeretnék ezt  a jövőben is ugyanebben a formában lebonyolítani - emelte ki Karasz Róbert versenyigazgató, az AMTOSZ Power-Sprint szakág-vezetője.

A látványos verseny és a gumiszag mellett minden évben nagy hangsúlyt kap a jótékonyság, hiszen beszállókártyák vásárlásával adakozhattak a versenyre látogatók. Idén összesen 415 ezer forintot gyűjtöttek össze a szervezők tótkomlósi, rászoruló gyermekeknek.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

 

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL