Meglátogatta a Mikulás a békéscsabai focistákat

2022. december 6. 14:26 | Hidvégi Dávid

Véget ért az őszi szezon a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia számára, amit egy Mikulás napi örömfocizással zártak le hétfő délután. A fiatalokat maga a télapó és az NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre felnőtt játékosai látogatták meg.

– A hétfői edzést kivételesen a felnőttek is megtekinthették, akik most jelképesen visszakapták gyermekeiket a hosszú őszi szezon után – mondta a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia vezetője. Jakab Péter hozzátette: az idény során zárt körben tartják edzéseiket, hogy zökkenőmentes legyen a szakmai munka, de egy-egy ilyen csapatépítő eseményen mindig kivételt tesznek.

– A gyerekek szeretik a Mikulást és szeretnek együtt játszani a felnőtt labdarúgókkal. A program egy összetartó és kohéziós erő is lehet a csapataink és a felnőtt együttes között. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, így a jövőben is folytatjuk – mondta el a vezető.

A fiatalok egymás közötti mérkőzéseket játszottak, amelyekbe beszálltak az NB II-es első és az NB III-as második csapat játékosai. Szalai Dániel csak a kapuba állt be, mivel szerdán műtik egy sérülés miatt. A védő majd csak a tavaszi felkészülés közepére lesz egészséges.

– Ez a program nagy örömet okoz a gyerekeknek és nekünk is, mert kicsit kiszakadhatunk a hétköznapi munkából. Fontos, hogy a felnőtt játékosok tartsák a kapcsolatot a fiatalokkal – emelte ki a játékos.

 

 

Mészáros Ábeléknek még van hátra egy fontos megmérettetésük, ugyanis szombaton délben a Ferencváros első csapatát fogadják hazai pályán. 

– Apukám szólt, hogy ma együtt focizhatok a felnőtekkel és a Mikulás is jön. A csapat nagyon várja a hétvégi meccset, ami nehéz lesz, de szerintem győzhetünk. Legutóbb kikaptunk a Fraditól, de most sikerülhet a győzelem, mint múlt hétvégén a Szeged ellen – hangsúlyozta a 11 esztendős játékos, aki maga is Előre szurkoló.

A mérkőzések közben megérkezett a Télapó is a 4-es Honvéd utcába, aki egy-egy csokmikulást adott át a fiataloknak. A nagyszakállú szerepét ezúttal a Békéscsaba védője, Fazekas Lóránt töltötte be, titokban.

 

Galéria

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL