A gólzsák helyett a Mikulás puttonya telt meg a foci akadémián – galériával

2023. december 6. 08:27 | Hidvégi Dávid

Több éves hagyomány, hogy Mikulás alkalmából a Békéscsaba 1912 Előre felnőtt csapatának játékosai közösen futballoznak a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia növendékeivel. Ilyenkor a nagyszakállú is kilátogat a fiatalokhoz, hogy meglepje őket.

Az alacsony hőmérséklet sem tántorította el a fiatalokat attól, hogy részt vegyenek a Mikulás napi házi tornán. A 4-es Honvéd utcában megteltek a parkolók és a biciklitárolók, hiszen az esemény a szülők számára is nyilvános volt. Az edzések zártkörben zajlanak, így az anyukáknak és az apukáknak ezúttal volt szerencséjük belelátni a szakmai munkába. A mini-bajnokságba beszálltak az NB III-as felnőtt csapat játékosai is. A gyermekek élvezték a közös játékot. 

– Ez az esemény mindig fontos, próbálunk a csapattal az ilyen rendezvényeken részt venni. Ez nekünk és a gyerekeknek is jó. Eljövünk és játszunk a srácokkal, néhány trükköt ellesünk tőlük, valamit pedig ők tőlünk. Mindig jó a hangulat – hangsúlyozta az Előre védője, Albert István.

Az akadémia minden évben a csapatépítés jegyében hívja életre a Mikulás napi tornát, ahol hagyomány a felnőtt csapat megjelenése. Ez egyfajta játékos évzárás is, hiszen hamarosan az akadémia és az első csapat játékosai is elmennek a megérdemelt téli pihenőjükre. Vólent Roland az idei szezonban 17 tétmeccsen 10 gólt szerzett, ezúttal nem a gólzsákja telt meg, hanem a puttonya, hiszen Mikulásként ő osztotta szét a csokidesszerteket a fiatalok között.

– A gyerekeknek a Mikulás egy szent dolog. Kiváló alkalom ezt összekötni a futballal. Azt üzenem a fiataloknak, hogy játszanak minél többet az Előrében és akkor kapnak csokoládét a télapótól – mondta a csatár.

 

Galéria

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL