Megkoszorúzták dr. Réthy Pál sírját

A Bogárházi temetőben minden évben koszorú kerül a sírhelyre a Semmelweis-nap alkalmából.

Dr. Réthy Pál sírját Szarvas Péter polgármester, a Békés Megyei Központi Kórház vezetőségi tagjai közül dr. Becsei László főigazgató, dr. Boros Zoltán igazgató helyettes és Tárkány-Szűcs Zsuzsanna az ápolási osztály igazgatója koszorúzta meg. A Bogárházi temetőben minden évben koszorú kerül a sírhelyre a Semmelweis-nap alkalmából.

Szarvas Péter elmondta: Békéscsaba történelme nagyon gazdag a tekintetben, hogy sok híres személyiségünk volt. Dr. Réthy Pál is ezek közé tartozik, hiszen hosszú élete nagy részében Békéscsabán tartózkodott és a mai kórházunk megalapítóját tisztelhetjük a személyében. A hosszú élete folyamán nemcsak az egészségügyben, a gyógyításban vállalt szerepet, hanem a város közéletében is. Úgy gondolom, hogy az ő emlékét és más híres békéscsabai emlékét fontos ápolnunk. Minden téren érdemes tennünk azért, hogy a fiatalokkal megismertessük az ő munkásságukat, felhívjuk az ő személyiségük lényegére a figyelmet.

A jelenlévők főhajtással tisztelegtek az 1896. április 20-án elhunyt dr. Réthy Pál emléke, és a békéscsabai értékteremtő munkája előtt. Réthy legmaradandóbb tette a békéscsabai kórház megalapítása volt, de ő volt az első orvos a városban, aki beszélt szlovákul.

Megosztás:

Címke: , , ,