Megkezdődtek a felújítási munkálatok az egykori Arany János kollégiumban

2019. augusztus 28. 14:12 | Szendi Rita

Elkezdődtek a felújítási munkálatok Békéscsabán az egykori Arany János Kollégium épületén. Az intézmény mintegy kétszáz középiskolás diáknak ad otthont a tanévben.

Egy közel 130 millió forintos pályázat révén többek között az egykori Arany János kollégium épülete is megújul a közeljövőben. Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy ezt az épületet közel 50 éve újították fel utoljára. Kicserélik a nyílászárókat, szigetlik a tetőt és falakat – fogalmazott a főigazgató.

Az épület a tanévben mintegy kétszáz diák elszállásolását biztosítja. A körzet önkormányzati képviselője elmondta: fontos, hogy minél több épületet korszerűsítsenek a városban. Tímár Ella arról is beszél, hogy a 3-as számú körzetben több intézmény és kerékpár út is fejlesztés, illetve felújítás alatt áll. A képviselő úgy fogalmazott, hogy a mai világban szükség van arra, hogy a környezetünket esztétikailag is szebbé tegyük.

A felújítás a tervek szerint jövő év áprilisában fejeződik be.

Tímár Ella és Mucsi Balázs. Fotó: behir.hu/Szendi Rita

További programok »

Itthon

"Látni és Látszani" 2019 - Újratöltve

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. idén is elindította a „Látni és látszani” című akcióját. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet arra, mekkora jelentősége van az éleslátásnak és a láthatóságnak a közlekedésben, a közúti közlekedési balesetek megelőzésében.
07:39
FEL