Megkezdődtek a felújítási munkálatok az egykori Arany János kollégiumban

2019. augusztus 28. 14:12 | Szendi Rita

Elkezdődtek a felújítási munkálatok Békéscsabán az egykori Arany János Kollégium épületén. Az intézmény mintegy kétszáz középiskolás diáknak ad otthont a tanévben.

Egy közel 130 millió forintos pályázat révén többek között az egykori Arany János kollégium épülete is megújul a közeljövőben. Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy ezt az épületet közel 50 éve újították fel utoljára. Kicserélik a nyílászárókat, szigetlik a tetőt és falakat – fogalmazott a főigazgató.

Az épület a tanévben mintegy kétszáz diák elszállásolását biztosítja. A körzet önkormányzati képviselője elmondta: fontos, hogy minél több épületet korszerűsítsenek a városban. Tímár Ella arról is beszél, hogy a 3-as számú körzetben több intézmény és kerékpár út is fejlesztés, illetve felújítás alatt áll. A képviselő úgy fogalmazott, hogy a mai világban szükség van arra, hogy a környezetünket esztétikailag is szebbé tegyük.

A felújítás a tervek szerint jövő év áprilisában fejeződik be.

Tímár Ella és Mucsi Balázs. Fotó: behir.hu/Szendi Rita

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL