Megkezdődött a tarhosi óvoda modernizációja

Tarhos Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, TOP-1.4.1.-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhívásra. A szükséges előkészítési munkálatok és közbeszerzési eljárás lefolytatását követően augusztusban megkezdődtek a felújítási munkálatok az intézményben.

A projekt keretében teljesen megújul az épület, kívül-belül, a szükséges energetikai korszerűsítéseken kívül teljesen új bútorzatot, a működtetéshez szükséges új fejlesztő eszközök, udvari játékok kerülnek beszerzésre.

– Gyakorlatilag teljeskörű lesz a felújítás, most a kivitelező megmutatta, szükség is van rá, hiszen a 70-es évek óta, amióta ez az épület megépült nem volt fejlesztés. Polgármester úr említette, hogy azon a kisszéken ült, ami még itt van. Nem csak az  épület újul meg mindenféle szempontból, hanem az eszköz állománya is – fogalmazott a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnöke, Zalai Mihály.

 

 

Az infrastruktúra fejlesztés kivitelezése 2017. augusztusában kezdődött, a tervek szerint 2017. november végére készül el, amikorra az Önkormányzat a szükséges eszközöket is beszerzi, így a karácsonyi készülődést kicsik és nagyok már e megújult intézményben tehetik meg.

A TOP-1.4.1-15-BS1-2016-00012 azonosító számú pályázatot a tarhosi Önkormányzat a Békés Megyei Önkormányzattal közösen, konzorciumi formában valósítja meg, mely projekt összesen 47 729 698 Ft, 100%-os támogatásban részesült.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,