Megkapták bizonyítványukat a kormányablak-ügyintézői képzést elvégzők

2023. március 14. 18:04 | Hidvégi Dávid

Tizennyolcan sikeresen teljesítették a kormányablak-ügyintézői képzés hetedik ütemét. A bizonyítványokat kedden adták át a Békés Vármegyei Kormányhivatalban, Békéscsabán.

A Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója emlékeztetett: múlt héten megnyílt az ország 315. kormányablaka Eleken. Rákóczi Attila kiemelte: rendkívül fontosnak tartják a kormányablakok és az ott dolgozó szakemberek folyamatos fejlesztését.

– Külön kiemelném a különböző hátrányokkal élő állampolgárokat segítő képzéseinket, hiszen most is zajlik a jelnyelvi tolmácsképzés. Ugyanilyen a kormányablak ügyintéző képzés is, amellyel felkészítjük az ott dolgozó kollégákat és felkészítjük őket arra, hogy a különböző ügyköröket megfelelő módon hajtsák végre, segítve az ügyfeleket – fogalmazott a főigazgató.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárságának munkatársa elmondta: folyamatosan bővítik azon ügyköröket, amelyeket otthonról lehet elvégezni. Domokos Péter hangsúlyozta: tíz évvel ezelőtt még csak 29 kormányablak volt, hamarosan – a battonyai megnyitásával – pedig már 316 lesz.

– 6,2 millió állampolgárunk lakik olyan helyen, ahol van kormányablak, ez az ország kétharmada. Nem kell 14 kilométert utazni ahhoz, hogy bárhol elérjünk egy kormányablakot. Ha ez még nem lenne elég, ott vannak a kormányablak buszok is – 25 van belőle –, amelyek az országot járják. Ez egy hungarikum, nem minden állam mondhatja el magáról, hogy egy kistelepülés focipályája mellett el lehet intézni ennyiféle ügyet – mondta.

A köszöntők után átadták a bizonyítványokat a tisztviselők számára.

További programok »

Itthon

A következő napokban is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A következő napokban is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:43
FEL