Megjelent a kormányhatározat: Megvásárolja az állam a Körös Hotel épületét

2020. október 16. 07:17 | behir

A Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg az a kormányhatározat, amely a békéscsabai Körös Hotel épület állami tulajdonba vételéről, és az ingatlan közösségi funkcióra történő hasznosításáról szól.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a közösségi oldalán tette közzé, hogy a júliusi bejelentését követően, és a kormányzattal folytatott számos tárgyalása eredményeként csütörtökön véglegesen eldőlt a békéscsabai Körös Hotel sorsa.

– A kormánydöntés értelmében ez év december 31-ig vásárolja meg a magyar állam az ingatlant, és ezt követően eltűnik a megyeszékhely szívéből a negyed százada ott éktelenkedő szégyenfolt. Az egykor szebb napokat látott Körös Hotel helyén hamarosan létrejövő, mintegy 2000 négyzetméteres üres telek leendő hasznosítására már most számos ötlet vetődött fel. Azt tartom helyesnek, ha a Békéscsabán élők többségének véleményével összhangban valósul majd meg valamilyen építészeti, tájépítészeti elképzelés – fogalmazott Herczeg Tamás.

Az országgyűlési képviselő arra kérte a Hatvanezer Fa Egyesület koordinátorait, dr. Duray Balázst, Poliák Pált és Ulbert Zoltánt, valamint a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnökét, Ugrai Gábort, segítsenek abban, hogy a témát érintően elindulhasson egy közösségi tervezés. A civil szervezetek vezetői vállalták, hogy a elindítják a lakossági egyeztetést.

– Így egy alapos, a csabai polgárokat bevonó helyi társadalmi párbeszéd után dönthet majd az önkormányzat a belváros arculatát meghatározó elképzelések sorsáról – tette hozzá Herczeg Tamás.

További programok »

FEL