Még lehet nevezni a szupermaratonra

2019. május 11. 15:35 | Vágvölgyi Nóra

A Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Nemzetközi Szupermaraton szervezői aláírták a végleges szerződést Aradon. A nemzetközi programon 22. alkalommal állhatnak rajthoz június 1-jén és 2-án az amatőr és profi versenyzők, hogy megtegyék a határt átszelő, összesen 200 kilométeres távot. A rendezvényre ezúttal is kerékpárosok, futók és görkorcsolyások nevezhetnek.

Aradon már lezárult a nevezés, hatszáz kerékpáros és ötven futó regisztrált a versenyre. Békéscsabán viszont még van lehetőség jelentkezni.

Tavaly több, mint 1500-an rajtoltak el a belvárosban, hogy részt vegyenek az embert próbáló megmérettetésen. A szervezők idén is hasonlóan nagy érdeklődésre számítanak.

Tóth Sándor, a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatójának számításai szerint 1200 kerékpáros és több mint 300 futó – váltó vagy egyéni futásban – áll majd rajthoz június elsején a Csabagyöngye Kulturális Központnál.

Hagyomány, hogy a helyi atlétikai klub sportolói is megmérettetik magukat az eseményen. A klub futója, Váczi Lili már tizenegyedik alaklommal vesz részt a szupermaratonon.

– Ebből hétszer futottam, egyszer biciklin kísértem a csapattársaimat és kétszer kiskoromban is végigtekertem a távot – árulta el a sportoló. Hozzátette, hogy minden évben várja ezt a programot, mert nemcsak a klubtársakat, hanem mindenkit összekovácsol ez a két nap, aki szeret futni.

Az atlétikai klub ügyvezető igazgatója arról is beszélt, hogy a héten az atlétikai klub, valamint a két házigazda város vezetői is aláírták a verseny végleges szerződését. Tóth Sándor hozzátette: még sok feladat vár a szervezőkre, hogy a verseny idén is gördülékenyen menjen.

További programok »

Sport

A Debrecen nyolc góllal nyerte a keleti rangadót Békéscsabán - galériával

Ezúttal sem sikerült győznie a Békéscsaba Előre NKSE csapatának a női kézilabda NB I-ben, miután a Debreceni VSC könnyedén vitte el a két pontot a városi sportcsarnokból. A DVSC-t nem zavarta meg, hogy ezúttal nem lehettek nézők az arénában és magabiztos győzelmet aratott a lilákkal szemben.
2020. február 22. 21:20
FEL