Még Görbicz sem hitte el (Retroleum2#)

2021. március 8. 16:14 | Such Tamás

Történetesen azt, hogy a 2008. április 5-ei meccsen, a Békéscsaba női kézilabda csapata a félidőben egy góllal (18-17) vitt ellenük. Azaz a Győr ellen. A végeredmény sem volt kutya: 29-32 lett a zöld-fehéreknek. Ma már szinte mi sem hisszük el.

Hosszú-hosszú idő után, 2008 áprilisában voltam először kézi meccsen, mivel jó néhány évig politikai lapoknál dolgoztam, ahol a sport nem volt létfontosságú kérdés. Tehát belehúztam az évtizedek derbijébe.

Ez a cikk egyébként nem kifejezettem arról szól, hogy milyen jó volt akkor, és most meg ugye… kevésbé. Mert jó másfél évtizede folyton azt hallottam, hogy micsoda derbik voltak korábban! Például a kilencvenes évek elején, péntekenként ikermeccsek voltak: négykor a lányok, hatkor pedig a fiúk csaptak össze a teltházas sportcsarnokban.

 

Klembucz Ferenc – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Klembucz Buci: Szevasztok! – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Nos, a 2008-as Békéscsaba-Győr derbin számomra már az antré is jó volt. A melegítésnél Buci, a csabai csapat legendás gyúrója úgy fogadott, hogy „Nagyon örülök, hogy visszatértél!”.

Azt követően szinte mindenki arra számított, hogy a világ egyik legjobb női kézilabda klubcsapata, a Győri Audi ETO egy elegáns zakót mér a hazaikra, de a történet végkifejlete nem így alakult.

 

Pálinger Katalin, Mátéfi Eszter és Bohus Bea – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Pálinger Katalin, Mátéfi Eszter és Bohus Bea – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Noha elég hamar beindult a Győr-henger, ám az első félidő felénél Mátéfi Eszter leányai remekül felzárkóztak (8-8). A fordulásnál a vendégvárók 18-17-re vittek.

Általában a szünetben mindig az öltözőbe mennek a csapatok, de ekkor Görbicz Anitáék szó szerint lefagytak a döbbenettől: a Békéscsaba lelkes játéka meglepte őket.

A meccs vége is sok meglepetést tartogatott, habár a Győr végig tartotta a 2-3 gólos előnyét. A vége felé a helyi egyesület még emberhátrányból is képes volt két gólt lőni. A sportcsarnok majd szétrobbant a lelkes hazai szurkolóktól. A végeredmény 29-32 lett a Rába-partiaknak.

 

Görbicz Anita (előtérben) – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Ma még nézők sincsenek.

További programok »

Sport

Békés megyeiek is ringbe szállnak a kick-box vb-n

Hosszú kihagyás után a 2021-es év legnagyobb jelentőségű kick-box versenyére kerül sor az olaszországi Jesolóban. A népszerű tengerparti üdülőváros ad otthont a WAKO kick-box világszövetség világbajnokságának, amelyben minden szabályrendszer képviselői megküzdenek majd a világbajnoki címekért.
2021. október 18. 16:35
FEL