Mátéfi Eszter szakmai igazgatóként tér vissza a Békéscsabai ENKSE együtteséhez

2021. február 21. 11:08 | behir

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 2022. június 30-ig szóló szerződést kötött Mátéfi Eszterrel, ennek értelmében a korábbi sikeredző szakmai igazgatóként tér vissza a lila-fehér klubhoz – tette közzé a hírt a csabai klub közösségi oldalán.

Mátéfi Eszter 2007. júliusa és 2010. novembere között volt a békéscsabai csapat vezetőedzője és irányításával két bajnoki negyedik helyet, valamint Magyar Kupa-bronzérmet szerzett az együttes.

Mátéfi Eszter edzői pályafutása során szövetségi kapitányként vezette az ifjúsági, a junior és a felnőtt női válogatottat is, emellett ült a Dunaújváros és a Kisvárda kispadján. Ez utóbbi helyen a szakmai igazgatói posztot is betöltötte, mint ahogyan a Dunaújvárosi Akadémián is, ahonnan 2020. áprilisában távozott.

Az elmúlt évek legeredményesebb békéscsabai edzője az újonnan létrehozott szakmai igazgatói posztot tölti majd be a klubnál, átfogó feladatköréhez tartozik többek között a klub teljes szakmai munkájának a felügyelete, a szakmai koncepció kidolgozása, a játékoskeretek kialakítása, valamint a korosztályos csapatok munkájának a segítése.

Az egyesület vezetése sportszakmai és stratégiai szempontból is szükségesnek látta a szakmai igazgatói poszt létrehozását, erre pedig a klub szempontjából a legjobb választás a békéscsabai közeget és a női mezőnyt remekül ismerő Mátéfi Eszter - zárul az egyesület közleménye.

 

További programok »

FEL