Mediterrán-feeling a főtéren

2021. július 16. 11:25 | Such Tamás

Némileg szordínósan indult be csütörtök este a Főtéri Nyár 2021, a békéscsabai Szent István téren. Noha a pandémia harmadik hullámának a széle már épphogy csak fodrozódik, a hatályos jogszabályok miatt azonban egy kordonnal el kell keríteni a táncteret. A belépés védettségi igazolványhoz kötött.

(A programfolyamot a Mediterrán zenekar nyitotta meg.)

Egyelőre a kordonon kívül sokkal többen lejtettek, mint belül. S hogy mindez a védettségi igazolvány hiánya, vagy pusztán, ha a beharangozott zuháré elől könnyebb a menekülési útvonalat tervezni megoldás volt a fejekben… passz.

A Mediterrán koncertje előtt három gyönyörű leány (az az a békési Singer Ladies: Molnár Kató, Zsombok Réka, alias Zséka – aki egyben a Mediterrán frontja is – és Rácz Renkó) beszélgetett a színpad előtt. Magas labda volt, muszáj volt fontoskodnom.

 

Singer Ladies: Molnár Kató, Zséka és Rácz Renkó – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Singer Ladies: Molnár Kató, Zséka és Rácz Renkó – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

– Szabad egy ártatlan kérdést?

– Persze.

 

– Miért ilyen jó torkúak a békési lányok?

– Mert jó a víz!

 

– Ezt már Hevótól (Hevesi Imrétől) hallottam.

– Igen, ezt ő mondja.

 

Szóval az idő nagy úr. Egy szabadtéri rendezvény esetében ez leginkább az időjárásra értendő. Ám szerencsére az említett eső elmaradt, ellenben a Nyári zápor volt.

 

Galéria

 

Ugye a nótáról tudni kell, hogy A Dal 2019-es szériájában, az Acoustic Planet (AP), Békés megye egyik üdvöskéje elég nagyot futott vele. Az AP-ban is kivételesen Zséka volt az énekes. (Úgy tűnik, amikor Kölcsey Szabi, a dal szerzője már alszik, akkor is csordogál a számlája a jogdíj.)

Az est folyamán továbbá Katona Klári, Cserháti Zsuzsa, az 1977-es Beatricétől a Gyere kislány, gyere (a diszkóklubban szól már a zene) és még számtalan mega sláger hangzott el.

Egyszóval jó bál volt.

***

A Mediterrán zenekar: Binder János – billentyű; Medve Ervin – dob; Skorka Tyaq –bőgő; Zimányi József – gitár és Zséka – ének.

(A Főtéri Nyár 2021 programsorozat szervezője a Csabagyöngye Kulturális Központ.)

 

A Mediterrán zenekar – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

Itthon

Szeptemberben a vendégéjszakák száma meghaladta a 2019-es számokat is

A vártnál is jobb eredményeket hozott a szeptember, ugyanis a vendégéjszakák száma 65 százalékkal meghaladta a tavalyi adatot, ráadásul 4 százalékkal túlszárnyalta a 2019-es, a koronavírus-járvány előtt mért számokat is - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet hivatalos, szombaton közzétett podcastjában.
2021. október 16. 17:37
FEL