Csütörtökön utcabállal indul a Főtéri Nyár

2021. július 14. 18:17 | Vári Bianka

Utcabállal indul a Főtéri Nyár idei programsorozata, csütörtökön. A Csabagyöngye Kulturális Központ technikai stábja gőzerővel készül a megyeszékhely kulturális életében jelentős szerepet betöltő rendezvényre.

Már hétfőn felépítették a színpadot a városháza előtt a Csabagyöngye munkatársai, ezután pedig további technikai előkészületek következtek.

– A színpad és a színpadfedés összeszerelése folyik, ez után a lámpák és a különböző látványtechnikai eszközök felszerelése történik – árulta el Balastyák Ferenc, a Csabagyöngye fénytechnikusa.

A Főtéri Nyár a Szent István tér 2013-as átadása óta minden évben várja a békéscsabaiakat és az idelátogatókat. Idén a Mediterrán zenekar, a Honeybeast és Szabó Balázs lépnek fel a programsorozat első hétvégéjén.

– Csütörtökön már ki is vonulunk teljes erőnkkel a Csabagyöngyéből ide a főtérre. Már javában zajlanak az építkezések és előkészületek, de július 15-én, csütörtökön lesz az első koncertünk, amikor is egyfajta utcabál lesz a Mediterrán zenekarral. Akkor aztán az összes Csabagyöngyében dolgozó kolléga bedobja az erejét, és itt leszünk egész hétvégén a főtéren – fogalmazott Forczek Győző, a kulturális központ igazgatóhelyettese.

Varga Tamás kultúráért felelős alpolgármester elmondta, hogy a Csabagyöngye még a tavalyi, szigorításokkal teli évben is szervezett nyári koncerteket.

– Idén egy picit tágabbak ezek a lehetőségek, biztonságosabbak a feltételek, viszont ez a biztonságos környezet májustól lépett életbe, tehát ott kellett a start gombot megnyomni, és elkezdeni szervezni, előkészíteni a programokat, hiszen tudjuk, hogy ez fontos a békéscsabaiaknak, fontos azoknak, akik itthon, a városukban töltik a nyarat vagy sok időt töltenek itt – mondta az alpolgármester.

Hozzátette: a továbbiakban is izgalmassá és sokszínűvé kívánják tenni a nyári programkínálatot.

További programok »

FEL