Forczek Győző: Koncertekkel pezsdíti fel a júliusi hétvégéket a Főtéri Nyár

2021. július 15. 17:55 | Mikóczy Erika

Véget ért a Városházi Esték Békéscsabán, és csütörtökön, azaz ma este már el is indul a Csabagyöngye Kulturális Központ szervezésében a Főtéri Nyár programsorozata: a Szent István téren rendeznek koncerteket.

– A Főtéri Nyár legfontosabb célja, hogy a békéscsabai közönségnek koncerteket szolgáltasson. Az elmúlt évek során volt olyan időszak, hogy 2 hónapon keresztül zajlottak a Csabai Nyár programjai, a Csabagyöngye kitelepült a főtérre, és a klasszikus zenétől a gyermekprogramokon át a könnyűzenéig széles volt a kínálat. Idén a július 15-17-ére és a július 23-24-ére hétvégére hívtunk ismert zenészeket. Július 15-én 20.30-tól a Mediterrán zenekar utcabállal indítja a Főtéri Nyarat. Pénteken a Honeybeastet, szombaton Szabó Balázs Bandáját hallhatta a közönség. Július 23-án 20 órától Fenyő Miklós, 24-én 20 órától pedig Charlie ad koncertet a Szent István téren – tájékoztatott Forczek Győző.

A jelenlegi szabályok alapján a zenés-táncos rendezvényekre, ahol nincs ültetett nézőtér, még kell védettségi igazolvány, függetlenül a résztvevők számától. A Szent István teret is úgy kerítették el, hogy a rendezvény helyszínére csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők mehessenek be, de azért ne zárják le a teret a sétálni vágyók előtt sem.  

További programok »

Itthon

FEL