Médiacentrum alakult Debrecenben

2016. október 23. 08:01 | Mikóczy Erika

A debreceni önkormányzat médiacégeinek átszervezésével médiacentrum alakult a városban: a helyi televízió, az önkormányzati rádió és internetes portál, illetve az írott sajtó és a filmeket készítő médiaműhely együttműködésével a hatékonyságot is szeretnék növelni - közölte a város polgármestere csütörtökön a helyi tévé stúdiójában tartott tájékoztatón.

Papp László (Fidesz-KDNP) kiemelte: a határon túli terültekre is kiterjedően régióvezetői szerepre törekvő Debrecen az utóbbi években sokat változott.

E változás újabb lépése a Médiacentrum Debrecen létrejötte, amely a jövőben meghatározó lesz a regionális hírszolgáltatásban - fűzte hozzá.

Szabó József, a centrum ügyvezetője elmondta: a 280 millió forintos költségvetésből gazdálkodó médiacentrum 70 dolgozót foglalkoztat. Költségvetéséből 60 millió forint az önkormányzati megrendelés, a többit saját bevételként, főként reklámokból teremtik elő.

Vida Gyula főszerkesztő tájékoztatása szerint már megkezdődött az új virtuális stúdió tesztelése, a nézők decembertől láthatják a változásokat.

A fejlesztési tervek között szerepel egy új, HD-technológiás közvetítő kocsi beszerzése is - jelezte.
 

Forrás: MTI

További programok »

Média

30 év, 30 történet: Hrabovszki György pár évtizede újságíró is volt

Békéscsaba városi lapja, a Heti Mérleg 1991. október 2-án jelent meg először. A lap 1999-ig hetente, azóta Csabai Mérlegként, kéthetente jut el a csabaiakhoz. A 30 éves jubileum alkalmából most Hrabovszki Györggyel, a Csaba Center igazgatójával idéztük fel az elmúlt évtizedeket.
2021. április 10. 12:24
FEL