Mátyás király tábor

2018. július 4. 12:35 | behir

Egyhetes iskolai tábort tartottak a közelmúltban a békéscsabai Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában. A tábor programja Mátyás király és a magyar reneszánsz kor köré szerveződött.

Braunné Fodor Zsuzsanna történelemtanár színes és érdekes előadást tartott az uralkodóról, Szák Kocsis Péter vezetésével pedig a reneszánsz kor zenéjével ismerkedtek a gyermekek.

A programban szerepelt egy kirándulás keretében Mátyás király visegrádi palotájának, valamint a Fellegvárnak a megtekintése, és ezt követte egy hajóút a festői szépségű Duna-kanyarban.

A táborozók Gyulán is jártak, ahol megtekintették a nemrégiben felújított Almássy Kastélyt.

A hét során az iskola pedagógusainak bevonásával kreatív foglalkozások keretében tanulmányozták a gyerekek a középkori gasztronómiát, a vitézi játékokat és a viseletet. A Békés Megyei Könyvtárban Mátyás királyról szóló meséket néztek meg, majd játékos feladatokon keresztül adtak számot a híres reneszánsz uralkodóról szerzett tudásukról.

 

További programok »

Itthon

Hatvanezer Fa Egyesület: Segíteni szeretnénk a természetet

A 60 ezer fa Békéscsabán kezdeményezés, majd az ebből kinövő Hatvanezer Fa Egyesület igen mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött. Ami egy külső szemlélő számára először még szinte lehetetlennek tűnt, az mára valóság, sőt, túl is szárnyalták az eredeti elképzeléseiket. Az elmúlt évről és a jövőbeli tervekről elsőként Ulbert Zoltánnal, az egyesület elnökével, majd Poliák Pál alelnökkel beszélgetett a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
2020. szeptember 24. 16:34
FEL