Második alkalommal rendezték meg a Jaminai Vigadalmat

2021. szeptember 11. 15:31 | Vári Bianka

A Körösvidék Alapítvány 2019 után immár másodszor szervezett közösségformáló programot Jaminában, szeptember 11-én. Szombaton kicsik és nagyok is megtalálhatták a számukra érdekes kikapcsolódást, hiszen többféle ugrálóvár, játszóház, és színpadi előadások közül válogathattak.

Hagyományteremtő programként indította a Körösvidék Kulturális és Gasztronómiai Értékeinek Megőrzéséért Alapítvány a Jaminai Vigadalmat 2019-ben. Tavaly a koronavírus járvány miatt a szervezők úgy döntöttek, nem tartják meg a rendezvényt. Az alapítvány vezetője elmondta: idén óvatossággal terveztek, de amikor látták, hogy a járványhelyzet megengedi, egy ilyen rendezvény megtartását, elkezdték a szervezést.

– Az a célunk, hogy a helyi közösséget erősítsük, minél többen megismerjék egymást, a gyermekek jól érezzék magukat, a szülők beszélgessenek egymással, hogy kapcsolatok épüljenek, és később ismerjük és segítsük egymást - fogalmazott Opauszki Zoltán elnök.

A programot elsősorban a gyermekekre és a gyermekes családokra építették, ezért ugrálóvár, kézműves foglalkozások, gyermek játszóház és népi szerencsekerék is helyet kapott az eseményen. A színpadon egész nap változatos előadásokkal gondoskodtak a jó hangulatról. Délelőtt Évi Tündér, délután Tücsök Peti és Hangya Levi, majd Hevesi Imi bácsi énekelt és szórakoztatta a gyerekeket, de Szappanos Ádám bűvész is elkápráztatta az érdeklődőket.

 

 

A programon jelen volt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is, aki a köszöntő beszéde után Opauszki Zoltánnal közösen osztott haluskát, négy féle ízben.

– A haluskát sokan nem ismerik, ez a mi saját ételünk, Békés megyeieké, és ma ezt kóstolhatják több ízben a vendégek, lesz brindzás, túrós, káposztás és mákos haluska – mondta Herczeg Tamás.

Jaminában már évtizedekkel ezelőtt is népszerűek voltak a közösségi programok, kezdve a Jaminálissal vagy a JamiNapokkal, a Jaminai Vigadalom pedig egy új kezdeményezés, amelynek már két éve, az indulásakor is nagy volt a népszerűsége – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

További programok »

Itthon

Adathalász sms-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken - hívta fel a figyelmet a szolgáltató szerdán az MTI-nek küldött közleményében.
15:00
FEL