Színes programok és haluska kóstolás várta a családokat a IV. Jaminai Vigadalmon

2023. szeptember 16. 15:15 | Csiffáry Zsuzsanna

A Körösvidék Alapítvány 2019 után immár negyedjére szervezte meg közösségformáló programját Jaminában, szeptember 16-án. Szombaton mindenki megtalálhatta a számára érdekes kikapcsolódást, hiszen többféle programpont közül válogathattak.

A Körösvidék Kulturális és Gasztronómiai Értékeinek Megőrzéséért Alapítvány hagyományteremtő programként indította a Jaminai Vigadalmat 2019-ben. Idén is számos programmal készült a szervezet, nemcsak a jaminaiak számára. Ugrálóvárak sora várta a kisebbeket, és nagyobbakat, de fotózkodni is lehetett többek között Bing nyuszival vagy épp Sonickal. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A program részeként agárfuttatást is láthattak a kilátogatók, amelyet egy baráti társaság bonyolított le. A hivatalos kutyafuttatás után a kicsik is bemutathatták, milyen sebességgel bírnak a szaladni. A leggyorsabbak finomságot vehettek át a rendezvény konferansziéjától, Berényi Nagy Pétertől

– Az agarakra jellemző tulajdonság, hogy szemmel vadásznak. Ez azt jelenti, hogyha valami megmozdul a távolban, akkor arra ők kérés nélkül elindulnak. Ez az, amire a gazdának oda kell figyelni, nem lehet őket bárhol és bármikor elengedni, mert ön- és közveszélyesek lehetnek. Elég belegondolnunk abba, ha mondjuk az úttest közepére szaladnak a kutyák. Ám azt is tudni kell az agarakról, hogy rendkívül barátságosak, nyugodtak, nagyon jó velük együtt élni – mondta el Kolozsi-Kecskés Zsófia, a Fényűző Magyar Agár Kennel tenyésztője.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A programon részt vett Szilágyi Attila zenész, dalszövegíró is. 

– A vigadalmra két fellépéssel készültünk. Az első körben a Békési Reményhír Alapfokú Iskola gitárosaival léptünk fel, akiket hétköznap tanítok. Intézményünk egyházi fenntartású így jellemzően olyan dalokat adtunk elő, amelyek szorosan kötődnek az Istenben való hithez. A második körben Döge Csabával szórakoztattuk a közönséget – osztotta meg a behir stábjával Szilágyi Attila. 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő, a szervező alapítvány elnöke kiemelte, hogy nagy közösségformáló ereje van a Jaminai Vigadalomnak. 

– Azt gondolom, hogy azért érdemes ilyen és ehhez hasonló programokban gondolkodni, mert Jamina egy kertvárosi övezet, ahová nagyon sok kisgyermekes család költözik. Ahhoz, hogy megismerjük egymást több lehetőséget kell teremteni arra, hogy megállhassunk beszélgetni. Erre nincs mindig ideje az embereknek, mert a hétköznapokon mindenki rohan. Így a vigadalom célja is az, hogy mit tudunk tenni azért, hogy még jobb legyen itt élni – fogalmazott a képviselő.

Az eseményen jelen volt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is, aki ismét beállt a sorba haluskát osztani a gasztronómia kedvelőinek. A rendezvényen háromszáz adag haluskát osztottak ki a jaminaiaknak. 

Galéria

 

További programok »

FEL