Az idei Jaminai Vigadalmon sem maradt el a haluska

2024. május 11. 16:17 | Csiffáry Zsuzsanna

Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton a Jaminai Vigadalmat a Veres Péter, a Tavasz és a Monda utcák által határolt parkban. A családi programok minden korosztály számára kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújtottak. A rendezvény részeként csabai kolbászt is kóstolhattak a látogatók, emellett idén sem maradt el a gulyásleves és a haluska.

A rendezvény felelőse a Körösvidék Alapítvány, amely 2019 után ötödjére szervezte meg közösségformáló programját Jaminában, május 11-én. Ezen a napon mindenki megtalálhatta a számára érdekes kikapcsolódást. Az ugrálóvárak és játszóházak sora mellett kézműves foglalkozások várták a családokat, de a fellépők zenés szórakoztató műsorral is készültek a látogatók számára. Amikor elérkezett az ebédidő, a sorban állók egy igazi tradicionális csabai étel, azaz a haluska közül is válogathattak, amelynek olyan változatai szerepeltek az étlapon, mint a túrós, káposztás és brindzás. 

A Körösvidék Alapítvány elnöke, Opauszki Zoltán hangsúlyozta, hogy a rendezvény célja továbbra is az, hogy a gyermekes családoknak kikapcsolódási, találkozási lehetőséget biztosítsanak, valamint lehetőségük legyen jó hangulatban beszélgetni egymással. 

Hozzátette, nagyon sok visszajelzést kap a szervezet a helyi lakosoktól a rendezvénnyel kapcsolatban. Mint mondta, nagy az érdeklődés a Jaminai Vigadalom iránt, az emberek minden évben számítanak az immár hagyománynak számító napra. 

 

Kép: Behir.hu

 

Tóth Szandra Békéscsabán él és édesanyjával látogatott ki a programra.

 – Édesanyámmal jöttünk ki a Jaminai Vigadalomra, és leginkább a kézműves foglalkozás tetszik, mert szeretek rajzolni. Ha készíthetek valamit, soha nem unatkozom, és ajándékba is saját készítésű dolgokat szoktam adni a családtagjaimnak – fogalmazott a hat éves kislány. 

Volt olyan család is, akik idén először tették tiszteletüket a rendezvényen. 

– Mi most jöttünk ki a családunkkal először, nekünk leginkább a kick box bemutató tetszett. Elvárásunk nem volt a mai nappal kapcsolatban, örülünk a jó időnek, amúgy is szeretünk részt venni a város többi rendezvényén – mondta el Szűcs Attila

Az eseményen jelen volt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is, aki nyomatékosította, hogy a Jaminai Vigadalomnak és az ahhoz hasonló alkalmaknak közösségépítő hatása tagadhatatlan. Kiemelte: nagy szükség van a kikapcsolódásra, az együttlétre, az erre irányuló igényt pedig jól mutatta a kilátogatók nagy száma. 

 

Kép: Behir.hu

További programok »

Kultúra

Könyvet írt az egykori csabai judoedző – portré a szerzőről

Kapáslövés címmel jelent meg a közelmúltban a debreceni születésű, békéscsabai érintettségű, ám évek óta Szentendrén élő Balogh Zoltán könyve. A korábban eredményes judózó, később sikeres edző Békéscsabán töltötte sorállományú szolgálatát: versenyzőként és edzőként is. Azt követően még két évet ráhúzott; és mint tréner csodálatos csabai cselgáncsosokat nevelt ki.
15:15
FEL