Márton Anita a 2018-as versenyekre készül, cél a 20 méteres álomhatár

Sikeres szezont tudhat maga mögött az év női atlétájának is megválasztott Márton Anita. A súlylökő az olimpiai bronzérem után sem lassított. Az atléta mindkét idei világversenyén érmet nyert, de már a következő feladatokra koncentrál: elkezdte a felkészülést a 2018-as versenyekre.

A 28 éves versenyző a belgrádi fedettpályás Európa-bajnokságon magabiztos győzelmet aratott, míg a londoni világbajnokságon az ezüstéremig repítette a súlygolyót. Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club atlétája egy hét pihenő és egy könnyített tréningekkel tarkított másfél hónapos időszak után indította újra a munkát.

Mint azt Eperjesi Lászlótól, Anita edzőjétől megtudtuk, most azokat az alapokat rakják le, amelyekre ezután a technikai munkát és a maximális erő fejlesztését építik. Ez ugyan nagyon monoton, de aki ezt nem csinálja meg, az nem tud később profitálni belőle.

Márton Anita kiemelte, hogy a decemberben és januárban elvégzett munka adja meg a következő szezon gerincét. A forma élesítése után, februártól kezdődik a versenyidőszak is.

– Nagyon remélem, hogy meglesz a 20 méteres álomhatár! Jövőre két főversenyem lesz, a fedettpályás világbajnokság és a szabadtéri Európa-bajnokság. Mindkét versenyen a dobogó a cél és az, hogy minél fényesebb legyen az az érem. Szeretném az egyéni csúcsomat is megjavítani – mondta Márton Anita.

A fedettpályás világbajnokságot március elején, Birminghamben rendezik, míg a szabadtéri Európa-bajnokságnak augusztus második hetében Berlin ad majd otthont.

 

 

Megosztás:

Címke: , ,