Mária főhadnagy koprodukcióban

Három színház közösen állítja színpadra Huszka Jenő Mária főhadnagy című operettjét, az olvasópróbák január 7-én kezdődtek a Budapesti Operettszínházban.

A Békéscsabai Jókai Színház, a Budapesti Operett- és a Veszprémi Petőfi Színház együttműködéseként láthatja tavasztól a közönség három városban a népszerű operettet. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára készülő programsorozat díszelőadását 2019. március 14-én tartják Békéscsabán, szeptemberben Veszprémben játsszák Huszka Jenő művét, 2020 márciusában pedig a Budapesti Operettszínházban.

A magyar operett műfaját és Huszka Jenő művészetét népszerűsítő előadásban több társulat közreműködik, a főbb szerepekben Lévai Enikőt, Galambos Lillát, Barkóczi Sándort, Domoszlai Sándort, Kalocsai Zsuzsát láthatja a közönség. A díszletet, a jelmezeket a Budapesti Operettszínház biztosítja, a rendező Seregi Zoltán, a producer Bozsó József. A próbák hétfőn kezdődtek, a Jókai Színházból Szőke PálTomanek Gábor és Lakatos Viktória lép fel az előadásban.

 

Forrás: Jókai színház

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,