Márciusban kezdődik a Fürjesi összekötő út építése

2019. szeptember 17. 11:03 | behir.hu

A kivitelező hétfőn jelentette be az önkormányzatnak, hogy 2020. március 16-án kezdi meg a Fürjesi összekötő út kivitelezési munkáit - tájékoztatta hírportálunkat Hanó Miklós, Békéscsaba gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.

A behir.hu korábban már beszámolt arról, hogy hamarosan elkezdődhet a Fürjesi összekötő út építése, amely az M44-es autóútra biztosít majd mintegy 5 kilométeren keresztül gyors eljutást.

A kivitelezést végző Duna Aszfalt Kft. szeptember 16-án jelentette be Békéscsaba Polgármesteri Hivatalának, hogy az építési munkát az időjárás függvényében várhatóan jövő év március 16-án kívánja megkezdeni. A munkálatokat megelőző régészeti feltárások a 44-es főút és 47-es főút közötti szakaszon már idén október elsején elkezdődnek. A projekt befejezési határideje 2022. augusztus 31 – mondta el az alpolgármester.

Az M44-es út és a 4432-es jelzésű út közötti összekötő szakasz mintegy 5 milliárd forintba kerül. A beruházás azért kiemelkedően fontos, mert a Mezőkovácsháza, Medgyesegyháza és Battonya irányából érkező, jelentősebb mezőgazdasági forgalmat az M44-es gyorsforgalmi útra tereli majd anélkül, hogy érintené Békéscsaba belterületét, így tehermentesíti azt – fogalmazott Hanó Miklós.

FEL