M44: A lakosságot is tájékoztatják a fejleményekről

2018. május 2. 14:00 | behir

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., valamint a Duna Aszfalt Kft. lakossági tájékoztatót tart az M44 gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba közti szakaszának kivitelezéséről. A rendezvényen kérdezni is lehet majd.

 

A fórumot a békéscsabai Vasutas Művelődési Központban tartják május 3-án, csütörtökön, 16 órától. A 17,62 kilométer hosszú M44-es beruházás három részben, de egy ütemben épül.

A várhatóan 2019 negyedik negyedévében befejeződő „A” ütemben megépül az út egy szakasza, 5 párhuzamos, 1,4 kilométer hosszúságú földútszakasz és ebben az ütemben váltják ki a hírközlési hálózatot és az elektromos légvezetékeket.

A „B” ütemben, amely várhatóan 2020 második negyedévére fejeződhet be, elkészülhet az út következő szakasza, míg ezidő alatt alakítják ki a kétsopronyi pihenőhelyeket is. Ebben az időszakban újítják fel a Fürjesi elkerülőt és épülnek meg a körforgalmak és építenek meg 4 földút átvezetést 1,7 kilométer hosszan, illetve keresztetik az Élővíz-csatornát egy felüljáróval. De újabb 24 párhuzamos, 12 kilométer hosszú földút is épül, illetve ebben az ütemben készülnek el az ivóvíz-, gázvezetékek, a kis-, közép-, nagyfeszültségű légvezetékek.

Várhatóan 2021 első negyedévére tervezett „C” szakaszban fejezik be a Fürjesi csomópontot.

 

A kivitelezéssel kapcsolatos kérdéseit bárki elküldheti a m44kb_panasziroda@dunaasztalt.hu e-mail címre; telefon: +36 20/ 363 0368.További információ: www.facebook.com/nifzrt és www.nif.hu.

További programok »

Fejlesztéspolitika

BéBi – közösségi kerékpáros rendszert alakíthatnak ki Békéscsabán

A környezettudatos közlekedést helyezi az előtérbe a BéBi, azaz a Békéscsaba Bike elnevezésű közösségi kerékpáros rendszer. Békéscsaba új képviselő-testülete első soros ülésén megszavazta a hálózat kialakítását, amely a Life integrált projekt részeként jön létre.
2019. december 7. 13:58
FEL