Már lehet pályázni az Erzsébet-program gyermektáboraira

Már lehet pályázni az Erzsébet-program gyermektáboraira – közölte az Emmi Család – és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága az MTI-vel.

Már lehet pályázni az Erzsébet-program gyermektáboraira – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Család – és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága az MTI-vel.

A közlemény szerint a most meghirdetett lehetőségek mintegy ötvenezer gyereknek biztosítanak kedvezményes üdülést tavaszi, nyári és őszi turnusokban.

A program az év során további felhívásokkal egészül ki, így 2016-ban összesen százezer gyerek táborozását teszi lehetővé az Erzsébet-program az Emmi által biztosított támogatásból – írták.

Hozzátették, ettől az évtől a pályázatokat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kezeli, bővebb információ a pályázatokról az Erzsébet-program elektronikus felületén, a www.erzsebetprogram.hu oldalon található.

Kiemelték, a magyar kormány továbbra is elkötelezett a gyermektáboroztatási program mellett, annak ellenére, hogy az Európai Bíróság februárban úgy döntött, a magyar cafeteria-rendszer egyes elemei sértik az uniós jogot. A cél, hogy az olyan magyar gyerekek is színvonalas kikapcsolódási lehetőséghez jussanak, akik számára ez másként nem lenne elérhető.

Az Erzsébet-programot 2012-ben indította el a kormány, négy év alatt több mint 600 ezer ember, köztük több mint 300 ezer gyerek jutott üdülési, pihenési lehetőséghez – olvasható a közleményben.
 

Forrás: MTI

Megosztás:

Címke: ,