Visszatérhetnek a közösségek és az érdeklődők a Csabagyöngyébe

2020. június 18. 17:20 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A járvány miatt hozott jogszabályok enyhítésének köszönhetően június 18-án megnyithattak a kulturális intézmények közösségi terei – értesítette levélben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága csütörtökön az intézmények vezetőit – erről tájékoztatott Szente Béla. A Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója hozzátette: az éjszaka megjelent szabályozást követően reggel kitárta kapuit a központ.

Három hónap kényszerpihenő után országszerte újra megnyithattak a kulturális intézmények – köztük a Csabagyöngye Kulturális Központ. Az intézmény igazgatója elmondta: munkatársaival hetek óta arra készülnek, hogy megnyithassák kapuikat a nagyközönség előtt. Szente Béla hozzátette: a biztonsági előírásokat betartva, fokozatosan visszaáll a korábbi rend.

– Hétfőtől érkeznek a közösségeink: mindenkinek megvan a napja, és habár nyáron a közösségek le szoktak állni, most lehetőséget biztosítunk arra, hogy a leállás ezen a nyáron rövidebb legyen vagy egyáltalán ne is történjen meg. Jönnek a rendezvényeink és indítjuk a táboraink. A rendezvények jelentős része a stégen lesz, de ezt így is terveztük a járvány előtt – mondta el Szente Béla.

A könnyűzenei koncertek mellett minden szerdán klasszikus zenei koncerteket rendeznek, visszatérnek havonta egyszer az irodalmi estek, de e-sport eseményt is szerveznek a stégre. Az intézmény munkatársai minden hétre terveznek gyermekprogramokat is. A részletes rendezvénynaptárat ide kattintva olvashatja el. 

– Stég mozival kezdünk ezen a héten pénteken és azt tervezzük, hogy a nyáron, minden pénteken – ha az időjárás is engedi – akkor filmvetítések lesznek a Csabagyöngye melletti stégen. Szombatonként könnyűzenei koncerteket tervezünk, ezen a héten a Skorka Blue formációval indítjuk a nyarat – erről már kulutrális központ igazgatóhelyettese, Forczek Győző beszélt.

Az intézmény munkatársai kiemelték, hogy a pénztár is kinyitott, így hétfőtől tudják visszatéríteni az elmaradt rendezvényekre váltott jegyek árát, valamint a táborok díját is itt tudják befizetni az érdeklődők.

A Csabagyöngye Kulturális Központ 41 tábort rendez idén nyáron, kettő közülük felnőtteknek szó, egy ottalvós program lesz Sarkadon a színitanoda növendékeinek, a többi program pedig napközis tábor lesz. Az intézmény által szervezett táborokról ide kattintva tájékozódhat.

A Csabagyöngye Kulturális Központ, a Lencsési és Jaminai Közösségi házak, valamint a Meseház újra fogadja az érdeklődőket. A Munkácsy Emlékház és a mezőmegyeri Arany János Művelődési Ház az épületek felújítása miatt még nem nyitott ki.

További programok »

FEL