Már csak néhány nap maradt a lakossági parkolóbérletek meghosszabbítására

2023. január 27. 15:53 | Vincze Attila

Január 31-ig válthatják meg az egész évre szóló lakossági bérletüket a fizetős parkoló övezetben lakók Békéscsabán. A 2022-re kiadott kedvezményes, sárga színű bérletek érvényessége tavaly december 31-én lejárt. Azoknak, akik a január végi határidőt elmulasztják, később pótdíjat kell fizetniük.

A korábbi évekhez hasonlóan, most is a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. parkolási ületágának Irányi utcai irodájában lehet kiváltani azt a lakossági parkolóbérletet, mellyel ingyenesen lehet megállni az autókkal a lakhely melletti parkolóban. A társaság vezérigazgatója arról tájékoztatta a behir.hu-t, hogy tavalyhoz képest csupán 500 forinttal kell többet fizetniük az itt lakóknak az első autó közterületi parkolásának bérletéért, azonban a második gépkocsi esetén duplázódtak az árak. Vagyis az első autóra szóló bérlet idéntől 2000 forintba, míg a második gépjárműre 10 ezer forintba kerül egy évre.

Kozma János szerint ez még mindig kedvező árnak számít, figyelembe véve a parkolási díjakat, azonban valószínűleg többen megfontolják majd, hogy ezentúl is az utcán hagyják-e az autójukat.

– A jogosultsági feltételek egyébként ugyanazok, mint korábban, vagyis be kell mutatni az érintett gépjárművek forgalmi engedélyét, igazolva azt, hogy a parkolóbérlet kiváltója az autó tulajdonosa vagy üzembentartója, valamint szükség van a lakcímkártyára is a lakóhely igazolására – fogalmazott.

Kozma János hozzátette, január 25-ig mintegy 900 helyi lakos élt a lehetőséggel, ez nagyjából 5-600-zal kevesebb, mint a tavalyi évben. A vezérigazgató ugyanakkor arra számít, hogy sokan az utolsó pillanatokra hagyják majd a bérletvásárlást.

További programok »

Itthon

A következő napokban is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A következő napokban is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:43
FEL